Nová dopravní karta Zlínského kraje se bude jmenovat IDoZKa

Vlak ve Zlíně. Foto: Twitter Integrované dopravy Zlínského kraje.Vlak ve Zlíně. Foto: Twitter Integrované dopravy Zlínského kraje.

Čipová karta, kterou budou od příštího roku používat cestující v rámci připravované Integrované dopravy Zlínského kraje, ponese jméno IDoZKa. Její

Čipová karta, kterou budou od příštího roku používat cestující v rámci připravované Integrované dopravy Zlínského kraje, ponese jméno IDoZKa. Její název vzešel ze soutěže, kterou vyhlásilo hejtmanství ve spolupráci a Koordinátorem veřejné dopravy Zlínského kraje. Do klání se mohla zapojit široká veřejnost. Autorem vítězného návrhu je sedmnáctiletý Michael Vykoukal, sdělila dnes Helena Mráčková z krajského oddělení komunikace a vztahů s veřejností. Kraj oznámil novinku v tiskové zprávě.

Lidé mohli své návrhy na název nové karty posílat od 17. července do 12. srpna letošního roku. V součtu dorazilo 88 návrhů, z nichž následně vybírala nejlepší hodnoticí komise. „Název IDoZKa jsme ze všech doručených návrhů vybrali proto, že je krátký, dobře vyslovitelný i zapamatovatelný, a především obsahuje zkratku Integrované dopravy Zlínského kraje, tedy ID ZK, a to i v psané podobě,“ uvedl náměstek hejtmana Pavel Botek (KDU-ČSL).

Na dalších dvou místech v pořadí se umístily názvy, které se od vítězného návrhu lišily jen v drobných detailech. Na druhém místě skončila IdoZka, na třetím pak Idozka. Do užšího finálového výběru se dále dostaly také názvy ZIDka, Zetka, Dopka a Dozka.

Autor vítězného návrhu Michael Vykoukal pochází ze Záhlinic, místní části Hulína na Kroměřížsku. „Do soutěže se nepřihlásil náhodou, oblast veřejné dopravy je mu blízká. Studuje totiž obor železničář na Střední odborné škole v Novém Městě na Moravě, po jehož absolvování bude moci na dráze pracovat jako průvodčí nebo vlakvedoucí,“ uvedla Mráčková. Za vítězství v soutěži si mladík převzal cenu v podobě čtvrtletního celosíťového kuponu pro cestování po kraji zdarma.

ČTK

 

Tagy Integrovaná doprava Zlínského kraje Zlínský kraj
37 komentářů