Nová aerolinka mezi Evropou a USA oznámila start letů na 21. června. O spojení z Prahy jedná

Vizualizace A350-900 v barvách společnosti PRAGUSA.One. Foto: Pragusa OneVizualizace A350-900 v barvách společnosti PRAGUSA.One. Foto: Pragusa One

Mezi Chorvatskem a USA nabídne nová společnost šest letů týdně.

Nová společnost Pragusa.One včera  oznámila konkrétní plán na zahájení letů mezi Evropou a Spojenými státy americkými. Firma se stolibrovým základním jměním chce 21. června létat mezi New Yorkem a chorvatským Dubrovníkem, o den později zahájí lety do Chorvatska z Los Angeles.

Na linku z New Yorku (letiště Newark) nasadí Airbus A330-300, na spojení z Kalifornie Airbus A340. Dopravce chce zahájit prodej letenek 21. května, plánuje je do konce října. Létat bude třikrát týdně. Pragusa.One stále nemá vlastní provozní licenci, není ani jasné, kdo letadlo bude provozovat.

Britská společnost letos na začátku roku uvedla, že má zájem i o lety z Prahy. „Se zástupci projektu jsme v kontaktu, nicméně další vývoj obnovení nebo spuštění dálkových spojení bude záviset zejména na obnovení příjezdového cestovního ruchu a spuštění souvisejících návazných služeb, které jsou pro něj klíčové,“ uvedla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková. Na stránkách dopravce je Praha uvedena jako jedna ze základen.

Chorvatsko těží z toho, že už jasně dopředu stanovilo podmínky, za jakých lze vstoupit během léta do země. Do Dubrovníku se chystají s novou linkou z USA i United Airlines.

Tagy Chorvatsko DBV Dubrovník Pragusa.One
28 komentářů