Noční rychlík z Česka k polskému Baltu vyjede i letos, jízdenky začínají na 629 Kč

Pobřeží Baltského moře v Sopotech. Foto: Suesun/Pixabay.comPobřeží Baltského moře v Sopotech. Foto: Suesun/Pixabay.com

České dráhy po loňské premiéře obnoví společně s polským dopravcem PKP Intercity na léto provoz nočního přímého rychlíku Wydmy z

České dráhy po loňské premiéře obnoví společně s polským dopravcem PKP Intercity na léto provoz nočního přímého rychlíku Wydmy z Bohumína až na poloostrov Hel v Baltském moři. Jízdenky na první termíny jsou již v prodeji.

Vlak bude vyjíždět každý den ve 20:12, v 8:30 je na konečné ve stanici Hel. Oproti loňskému roku došlo k rozšíření počtu míst, kam lze přímo z Česka dojet. „Nově pojede skupina vozů do stanice Łeba. To je také na pobřeží Baltu, ale více západním směrem od Helu a Gdyně,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Časem odjezdu z Bohumína navazuje rychlík například na EC Ostravan, který odjíždí z Prahy v 16:24.

Vlak dříve jezdil z Katovic, loni se ale České dráhy dohodly s PKP Intercity na jeho prodloužení do Bohumína. Než dojede na konečnou, jede přes města Gdaňsk, Sopoty a Gdyně, což jsou atraktivní destinace na pobřeží. Zpět jede vlak v 19:50 z Helu, v 7:55 je v Bohumíně.

České dráhy zahájily prodej jízdenek zatím jen v přímých vozech se sedadly, nikoliv v lehátkových a lůžkových vozech. První vlak vyjede 19. června, v prodeji jsou jízdenky zatím na období do začátku července. Cena jednosměrné jízdenky začíná na 629 korunách. Na rozdíl od Česka neplatí v Polsku velkorysé slevy dotované ze státního rozpočtu, takže seniory i děti vyjde cesta na 561 Kč.

K polskému Baltu je možné cestovat přímo z Česka bez přestupu vlakem EC Sobieski odjezdem v 11:20 z Bohumína a příjezdem 18:54 k do Gdyně, cena bývá stejná.