Německý řetězec supermarketů otestoval nové železniční spojení z Číny do Česka

Kontejnery v Lovosicích. Foto: ČD CargoKontejnery v Lovosicích. Foto: ČD Cargo

Vlak z Číny pro obchodní řetězec by mohl jezdit jednou týdně. Z Lovosic jede zboží dál po silnici.

Nákladní železniční spojení mezi Čínou a Evropou může rozšířit další linka. ČD Cargo dovezlo do svého areálu v Lovosicích přímý vlak z čínského Fu-šanu s nákladem pro německý obchodní řetězec. Cesta trvala šestnáct dní. Servis kolem vlaku včetně dalšího rozvozu organizovala dceřiná firma nákladního dopravce ČD Cargo Logistics.

„Jde o testovací produktový vlak. Pokud se provoz osvědčí, budeme jezdit jednou týdně,“ řekl předseda představenstva ČD Cargo Tomáš Tóth. ČD Cargo Logistics měl na starosti přepravu v úseku Małaszewicze – Lovosice.

Aby se zboží dostalo co nejdříve k příjemcům, bylo 41 kontejnerů dodáno nákladními automobily do konečného místa určení. Tento servis, včetně celních služeb a překládek, zajišťuje také ČD Cargo Logistics ve spolupráci se svými partnery,“ uvedlo ČD Cargo na svých stránkách.

Doprava zboží z Číny i dalších asijských zemí se v posledních měsících potýká s velkými kapacitními problémy, kromě tradiční lodní a letecké dopravy roste v poslední době význam i železničního spojení. Objevily se také první přepravy po celé trase kamionem.

Tagy ČD Cargo ČD Cargo Logistics přeprava zboží z Číny železniční spojení Čína - Evropa
48 komentářů