dpp

Německá policie musela vyklidit přeplněný expres do Prahy. Lidé odmítali vystoupit

Přeplněné hlavní nádraží 8. května 2020. Foto: Facebookové stránky Pavla VyhnánkaPřeplněné hlavní nádraží 8. května 2020. Foto: Facebookové stránky Pavla Vyhnánka

Vlak byl plný německých fanoušků mířících na koncert Rammstein a hokejové mistrovství.

Ve vlaku z Mnichova do Prahy musela v pátek během zastávky v bavorském Schwandorfu zasahovat německá policie. Mluvčí policie ve Waldmünchenu pro agenturu DPA uvedl, že i přes opakované výzvy průvodčího odmítali cestující dobrovolně opustit přeplněný vlak, a ten tak nemohl z bezpečnostních důvodů vyjet ze stanice.

Průvodčí tak přibližně ve 13:20 zavolal policii s žádostí o pomoc a vyklizení vlaku. Podle bavorských médii ve vlaku cestovalo velké množství fanoušků skupiny Rammstein, která má v pražských Letňanech koncert v sobotu a v neděli.

Další cestující pak jeli na právě zahájené mistrovství světa v ledním hokeji. Německý tým se v pátek utkal v Ostravě se Slovenskem.

Na místo podle policie vyjelo několik hlídek ze stanic ve Waldmünchenu a Schwandorfu. „O hodinu později byl už vlak částečně vyklizen a mohl pokračovat v jízdě“, uvedla policie v prohlášení.

Na nádraží ve Schwandorfu zůstalo kolem 100 cestujících, kteří čekali na další spoj do Česka. Podle policie nedošlo během evakuace k žádným dalším incidentům.

Polední Bavorský expres EC 357 má podle jízdního řádu vyjíždět ze Schwandorfu ve 12:53. Příjezd do Prahy je v 16:23.

Tagy Bavorsko Bavorský expres policie praha - mnichov
203 komentářů