Největší letošní oprava D8 končí, od neděle bude provoz bez omezení

Pokládka první vrstvy asfaltového betonu pro podkladní vrstvu vozovky na dálnici D8. Foto: StrabagPokládka první vrstvy asfaltového betonu pro podkladní vrstvu vozovky na dálnici D8. Foto: Strabag

Směr do Prahy je průjezdný bez omezení už dnes, do neděle bude průjezdný i úsek na Lovosice.

Na dálnici D8 v neděli po několika měsících definitivně skončí oprava mezi 5. a 12. kilometrem. Svým rozsahem šlo o letos největší opravu této dálnice, zakázka vyšla na 359 milionů korun.

Již během dnešního dne dochází k odstranění dopravních omezení v levém jízdním pásu, tedy ve směru z Ústí nad Labem do Prahy. V neděli bude plně průjezdný i pravý jízdní pás.

Oprava začala v červenci. Týkala se pravého i levého pásu dálnice v celé jejich šíři. Dálnice v tomto místě byla již značně opotřebovaná. V úseku mezi Zdiby a Úžicemi, který byl dokončen v roce 1993, projede denně zhruba 50 tisíc vozidel. Zbývající část opravovaného úseku za mimoúrovňovou křižovatkou Úžice je z roku 1996.

Dálnice prošla kompletní rekonstrukcí, kterou provedla Eurovia se Strabagem. Obnoveno a modernizováno bylo vybavení komunikace jako jsou svodidla, směrové sloupky, odvodnění dálnice, svislé a vodorovné dopravní značení a SOS hlásky. Doplněno bylo chybějící oplocení dálnice a došlo rovněž na opravu 5 mostů. Kompletní popis opravy je na stránkách ŘSD.

Tagy D8 eurovia Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
Žádné komentáře