Nejezděte do Ostravy, prosí magistrát. Doprava kolabuje, pod vodou už je i hlavní nádraží

Ostrava pod vodou. Zdroj: Policie ČROstrava pod vodou. Zdroj: Policie ČR

Nejproblémovější je především doprava z Poruby do centra města.

Záplavy komplikují i nadále situaci v dopravě. Pod vodou je například značná část infrastruktury vedená přes Ostravu. Zatopený je železniční koridor včetně hlavního nádraží a Svinova.

Lépe na tom nejsou ani silnice, ty ostravské prakticky zkolabovaly. Magistrát města vyzývá, aby lidé do Ostravy nejezdili.

„Situace v Ostravě je v důsledku povodní stále velmi komplikovaná. Ucpané jsou všechny příjezdové trasy do města včetně cest ve městě. Pokud nemusíte, do města nevyrážejte,“ napsalo město na svém Facebooku.

Nejproblémovější je především doprava z Poruby do centra města. Dlouhá kolona je už od brzkých ranních hodin téměř v celé délce trasy přes křižovatku Nová Ves, vodárna. Situaci by mohla pomoct alespoň otevřená Rudná ulice u Avionu.

Zavřená zůstává dálnice D1, kvůli rozvodnění Odry, Opavy a okolních toků je spolu se severem města pod vodou. Zaplavení se nevyhnulo ani nákladovým nádražím – pravému a levému. Dokazují to fotografie z vrtulníku Policie ČR.

Ostrava pod vodou.
Zdroj: Policie ČROstrava pod vodou. Zdroj: Policie ČROstrava pod vodou. Zdroj: Policie ČROstrava pod vodou. Zdroj: Policie ČRZatopená dálnice D1 a železniční koridor u stanice Ostrava-Svinov. Foto: Martin FlorekZatopená stanice Ostava-Svinov. Foto: Oldřich Pěnička / CER Slovakia / ŽESNAD.cz

Jak již včera uvedl ministr dopravy Martin Kupka, odstraňování následků povodně a práce na obnovení provozu v železničním uzlu Ostrava potrvají zhruba týden.

„Je pravděpodobné, že po celý následující týden nebude možné zajistit železniční dopravu do Ostravy a celého ostravského železničního uzlu. Pro cesty z Ostravy například do Brna nebo Olomouce bude třeba volit jinou cestu než po železnici,“ řekl Kupka.

Kupka: Ostrava bude od železniční sítě odříznuta zhruba týden

Tagy ostrava povodně zaplavení trati záplavy
71 komentářů