Nejezděte do centra autem, vyzvala brněnská radnice. Parkovací domy jsou poloprázdné

Auta v historickém centru Brna. Foto: Městská část Brno-středAuta v historickém centru Brna. Foto: Městská část Brno-střed

Městská část vyzvala řidiče, aby využívali MHD nebo auto nechali v parkovacích domech.

Vedení městské části Brno-střed vyzvalo motoristy, aby auta pro cesty do centra Brna používali jen v nejnutnějších případech. Provoz aut v centru města podle vedení radnice znesnadňuje život chodcům a cyklistům. Městská část v tiskové zprávě vyzvala řidiče, aby využívali parkovací domy.

„Dopravní situace v historickém jádru není ideální. Dlouhodobě ji řešíme s magistrátem, na dopravních komisích či na setkáních s občany. Motoristy nabádáme k tomu, aby jezdili do centra jen v nejnutnějších případech. Město Brno přitom dlouhodobě investuje a zlepšuje dopravní infrastrukturu. Příkladem jsou parkovací domy či záchytná parkoviště, která lidem umožňují pohodlné napojení na MHD,“ řekl 4. místostarosta městské části Brno-střed Zdeněk Machů (ANO 2011), do jehož gesce spadá oblast dopravy a informatiky.

Podle radnice se v centru tvoří dlouhé kolony, auta často parkují na chodnících. Řidiči tak podle vedení městské části zbytečně riskují sankce. Využití parkovacích domů podle radnice šetří řidičům čas i peníze.

Na území městské části Brno-střed se nachází v současné době čtyři parkovací domy ­- Pinki Park v Kopečné ulici, Domini Park v Husově ulici, River Park v Polní ulici nebo Parking u Janáčkova divadla. První tři jmenované provozuje městská akciová společnost Brněnské komunikace, která má ve správě také záchytná parkoviště typu Park and Ride u Ústředního hřbitova nebo v městské části Líšeň.

„Parkovací domy či záchytná parkoviště jsou zřídkakdy plně zaplněná. Například zatím nejnovější parkovací dům v Polní ulici nabízí každý den dostatek míst i výhodné ceny parkovného, které vyjdou na padesát korun na dvanáct hodin. Navíc se nachází v docházkové vzdálenosti od centra i blízkosti tramvajové zastávky,“ dodal radní Brna-střed Jan Mandát (ODS), který připomněl, že v Brně aktuálně vzniká další parkovací dům na Akademickém náměstí. Objekt na hranici městských částí Brno-střed a Žabovřesky bude hotový na podzim letošního roku. Po dokončení pojme přes 600 vozů.

Tagy brno Brno-střed parkování v centru měst
145 komentářů