Nedaleko Varšavy kompletně vyhořel motorák 222M. Strojvedoucí i oba pasažéři unikli

Požár jednotky 222M. Foto: OSP RaciażPožár jednotky 222M. Foto: OSP Raciaż

K požáru vlaku došlo na trati Nasielsk – Sierpc. Nikdo nebyl zraněn.

V úterý ráno došlo k požáru vlaku společnosti Koleje Mazowieckie u obce Raciąż nedaleko Płońska ve středním Polsku. Obec leží přibližně 75 kilometrů od Varšavy.

Prostor pro cestující kompletně shořel. Podle dopravce je už provoz na regionální trati Nasielsk-Sierpc obnoven.

Ve vlaku cestovali jen dva pasažéři. Oběma se spolu se strojvedoucím a průvodčím podařilo z hořícího vozu včas uniknout. „Byla to služební jízda, příčiny požáru se zjišťují,“ uvedla pro web Rynek Kolejowy mluvčí dopravce Donata Nowakowska.

Podle fotografií se jednalo o motorový vůz 222M výrobce Newag. Společnost Koleje Mazowieckie provozuje celkem dva, jeden jezdí od roku 2013, druhý byl přikoupen na konci roku 2015.

Web Rynek Kolejowy uvádí, že pro zmíněného dopravce bude ztráta zánovního motoráku citelnou ztrátou. Potýká se totiž s nedostatkem dieselových vozů, jelikož řada dalších je odstavena kvůli nehodám či poruchám. V nejbližší době si tak hodlá další motorové jednotky pronajmout.

Požár jednotky 222M. Foto: OSP RaciażPožár jednotky 222M. Foto: OSP RaciażPožár jednotky 222M. Foto: OSP RaciażPožár jednotky 222M. Foto: OSP Raciaż
Tagy Koleje Mazowieckie newag požár vlaku
26 komentářů