pruvodce

Návrat vlaků do Ostravy. Dopravci zveřejnili, které spoje obnoví, obraty budou ve Vítkovicích a Kunčicích

Jednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express ve stanici Ostrava-Svinov. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýJednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express ve stanici Ostrava-Svinov. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

První by měl do Ostravy v pátek dojet Leo Express.

RegioJet a Leo Express oznámily, které vlaky zítra začnou zajíždět až do Ostravy. Provoz na koridoru je zastaven od nedělní půlnoci kvůli povodním a poškozené trati. České dráhy plánují obnovení provozu v sobotu. Skončí tak postupně náhradní autobusová doprava z Hranic do Ostravy.

Jako první by měl do Ostravy dorazit vlak Leo Express LE1257 s odjezdem v 11:00 z Prahy. Končit bude v Kunčicích, do Bohumína bude náhradní autobusová doprava. Z Ostravy pojede první spoj LE 1260 s odjezdem z Kunčic kolem 16. hodiny.

RegioJet zítra obnoví provoz do Ostravy pouze svých komerčních vlaků mezi Prahou a Ostravskem. Jako první by měl jet až do Ostravy vlak RJ 1011 s odjezdem ve 14.50 z Prahy. Dále pojedou vaky RJ 1013, RJ 1017, RJ 1019, RJ 1021, RJ 1023. „Vlaky budou trasovány přes Ostravu Vítkovice, Ostravu Kunčice a Havířov, a pokračovat budou dále ve svých trasách do Košic (Návsí) a Polska. Vlaky ve směru do Bohumína a do Opavy ukončí svou jízdu v Ostravě. Od soboty zůstanou již mimo provoz pouze vlaky RJ 1006 a RJ 1015,“ uvedla mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová.

Provoz se na hlavní trať u Ostravy vrátí v pátek, na Slovensko se bude jezdit přes Vítkovice

V případě linky R8 Brno – Bohumín dojde k obnovení většiny spojů v sobotu. Vlaky budou končit ve Vítkovicích, protože stanice Ostrava-Svinov, Ostrava hlavní nádraží a Bohumín zůstávají uzavřené. Mezi stanicemi Ostrava -Vítkovice a Bohumín bude zavedena náhradní autobusová doprava.

České dráhy počítají s obnovením provozu v sobotu. Detaily zveřejní v pátek, probíhá ještě přesun vozidel na Moravu kvůli zaplavení bohumínského depa.

Tagy LEO Express povodně praha - ostrava RegioJet
43 komentářů