Návrat Emanuela Šípa do Českých drah. Nově hlídá hospodaření ČD-Telematika

Metalický kabel, ilustrační foto. Autor: ČD TelematikaMetalický kabel, ilustrační foto. Autor: ČD Telematika

Někdejší generální ředitel Českých drah nebo náměstek ministra dopravy Emanuel Šíp získal nové angažmá. Od minulého týdne je členem dozorčí

Někdejší generální ředitel Českých drah nebo náměstek ministra dopravy Emanuel Šíp získal nové angažmá. Od minulého týdne je členem dozorčí rady ČD-Telematika, v které mají České dráhy většinový podíl.

Emanuel Šíp. Pramen: Hospodářská komora
Emanuel Šíp. Pramen: Hospodářská komora

Šípovo zvolení je už patrné na webových stránkách ČD-Telematika, potvrdil ho i mluvčí Českých drah Radek Joklík. „Na zvolení uznávaného odborníka v oblasti dopravy pana Emanuela Šípa do Dozorčí rady akciové společnosti ČD – Telematika se minulý týden shodla Valná hromada společnosti,“ řekl Joklík.

Šíp nahradil v dozorčí radě poslance ANO Milana Ferance, který v závěru října rezignoval

Jmenování Šípa má přitom i zajímavé politické souvislosti: nedávno se jeho jméno objevilo v souvislosti s kritikou komunistů stávajícího ministra dopravy Dana Ťoka. Komunisté pak navrhovali na tento post právě Šípa. České dráhy na dotaz, zda tato skutečnost nějak souvisí se Šípovým jmenováním, neodpověděly. Šíp takovou teorii odmítl. „Nabídka přišla přímo od vrcholového vedení ČD – Telematika, s nikým jiným jsem to neřešil,“ dodal Šíp.

Emanuel Šíp je aktuálně předsedou Dopravní sekce Hospodářské komory, v letech 2007-9 byl náměstkem ministra dopravy Aleše Řebíčka. Od roku 1993 do roku 1995 vedl České dráhy.

Tagy ČD-Telematika dozorčí rada ČD-Telematika Emanuel Šíp
14 komentářů