Nástupní mzda 53 tisíc. RegioJet spustil nábor strojvedoucích

Nová jednotka 654 PESA Elf.eu. Foto: RegioJetNová jednotka 654 PESA Elf.eu. Foto: RegioJet

Dopravce láká na výcvik na simulátorech i čerstvé ovoce.

Společnost RegioJet spustila nový nábor strojvedoucích pro plánovanou expanzi. Aktuálně firma hledá dvacet nových strojvedoucích, kterým nabízí počáteční mzdu nejméně 53 tisíc korun.

O spuštění náboru informoval RegioJet v tiskové zprávě. „Rozvoj nových železničních linek a rozšiřování služeb vyžaduje neustálý nábor nových strojvedoucích, což je v následujících letech 2024 až 2026 naše klíčová priorita,” říká Jana Skalická, HR ředitelka společnosti RegioJet.

RegioJet hledá jak stávající strojvůdce, tak úplné nováčky. Pro začátečníky nabízí RegioJet ucelený výcvikový program, který zahrnuje využití certifikovaných železničních simulátorů pro praktický trénink a zajišťuje, že jsou adekvátně připraveni na svou roli. „V programu se nyní nachází devět účastníků s průměrným věkem 27 let, což odráží silný zájem mladé generace o kariéru v tomto sektoru,“ dodala mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová. Firma nabízí pět týdnů dovolené, láká i na dodávku čerstvého ovoce na pracoviště.

Firma chce nové pracovníky nalákat i na výcvik na simulátorech. „Tato pokročilá technologie, doplněná o zavedení tabletů v lokomotivách pro snadný přístup k informacím, podstatně zlepšuje efektivitu a zvyšuje bezpečnost provozu. Instalace tabletů navíc zajišťuje, že strojvedoucí mají všechny potřebné informace pohodlně a přehledně k dispozici,“ uvedl RegioJet v tiskové zprávě. „Naše výcvikové programy jsou navrženy tak, aby odpovídaly nejnovějším standardům a připravovaly uchazeče na všechny aspekty práce strojvedoucího,“ dodala Skalická.

Tagy RegioJet
88 komentářů