Nastražená překážka na trati. Dron hasičů Správy železnic pomohl dopadnout pachatele

Policie našla podezřelé s pomocí dronu SŽ. Pramen: Správa železnicPolicie našla podezřelé s pomocí dronu SŽ. Pramen: Správa železnic

Hasiči Správy železnic drony u mimořádných událostí běžně využívají.

Incident z pátku 8. března, kdy někdo před 17. hodinou položil nebezpečné předměty na trať Liberec – Hrádek nad Nisou, je vyřešen. Policie dopadla skupinku podezřelých lidí s pomocí dronu, který do akce nasadili povolaní hasiči Správy železnic.

„Po příjezdu hasičů byla spatřena skupinka lidí, která se dala na útěk. Jednotka nasadila nově pořízený dron, pomocí kterého pachatele nalezla a navedla Policii ČR k jejich dopadení. Hasiči Správy železnic drony běžné využívají u mimořádných událostí,“ uvedl mluvčí Správy železnic Martin Kavka.

Provoz na trati zajišťuje společnost Die Länderbahn s motorovými vozidly Siemens Desiro, případně Stadler RS1. K najetí vlaku do překážky nedošlo.

Podle mluvčího liberecké policie Vojtěcha Robovského došlo k události u Machnína. „Operační důstojník na místo okamžitě vyslal nejbližší hlídku, které se podařilo tři osoby, ve spolupráci s drážními HZS, vypátrat. Osoby r.09, 09 a 08 jsme následně předali rodičům. Případ jsme zaevidovali jako přestupek, učinili jsme oznámení na OSPOD a Drážnímu úřadu. Případ bude projednávat správní orgán,“ řekl Robovský.

Překážka na trati Liberec - Hrádek nad Nisou. Pramen: SŽ

Překážka na trati Liberec – Hrádek nad Nisou. Pramen: SŽ

Tagy drážní hasiči překážka na trati Správa železnic
86 komentářů