Napojování obchvatu Olbramovic si vyžádá provizorní přejezd i objížďku

Napojování obchvatu Olbramovic na silnici I/3 (srpen 2022). Pramen: ŘSDNapojování obchvatu Olbramovic na silnici I/3 (srpen 2022). Pramen: ŘSD

Omezení na jižním i severním konci nové přeložky silnice I/3 skončí s jejím otevřením 30. září. 

Řidiči a obyvatelé středočeských Olbramovic budou muset před úlevným otevřením nového obchvatu této obce, které je naplánováno na 30. září, strpět další výrazná omezení a kolony. Vyžádá si je napojování nové přeložky na původní silnici I/3 na severním i jižním okraji obce.

Omezení začnou platit v pondělí. Ve směru od Benešova bude veškerá doprava převedena na provizorní komunikaci se dvěma zúženými jízdními pruhy. Jezdit se zde tedy bude v režimu 1+1, rychlost na provizoriu přitom bude omezena na 30 km/h. Dočasná komunikace je umístěna vpravo (bráno směrem na Tábor) od stávající silnice I/3.

Napojování jižního konce přeložky na původní silnici probíhá už od srpna, nově si ale vyžádá výraznější omezení dopravy, neboť v provozu zůstane pouze jeden pruh. Projedou jen vozidla jedoucí od Tábora, auta v opačném směru budou muset využít objížďku.

Kratší cesta bude značena pro osobní auta: z centra Olbramovic ze silnice I/3 vpravo na silnici III/11447 a III/11448 podél železniční trati a nádraží Olbramovice k silnici I/18 v místní části Veselka, dále vlevo po silnici I/18 k mimoúrovňové křižovatce Veselka na silnici I/3 směr Tábor. Objížďka bude jednosměrná.

Nákladní auta nad 3,5 tuny to budou mít delší. Ukazatele je povedou ze silnice I/3 na silnici II/114 směr Tisem, Neveklov a dále po silnici II/105 směr Sedlčany, v Sedlčanech na silnici I/18 směr Olbramovice a na mimoúrovňovou křižovatku Veselka na silnici I/3 směr Tábor.

Omezení na jižním i severním konci nové přeložky skončí s jejím otevřením 30. září.

Obchvat Olbramovic od loňského dubna staví společnost M-Silnice, která uspěla v tendru s cenou 320,94 milionu korun. Obyvatelé Olbramovic i motoristé na obchvat čekají desítky let. Stavba měla začít už na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Získala už stavební povolení, ale ztroskotala na nedostatku peněz. Zahájení se kvůli průtahům v přípravě několikrát odkládalo i v posledních letech. Přeložka je dlouhá 3,4 kilometru.

Tagy I/3 obchvat Olbramovic ŘSD
13 komentářů