Nákladní Boeing 737 přistál nouzově do Tichého oceánu, oba piloti přežili

Boeing 737-200C společnosti Transair. Foto: AeroIcarus / Flickr.comBoeing 737-200C společnosti Transair. Foto: AeroIcarus / Flickr.com

Piloti krátce po startu hlásili problém s levým motorem.

V drama se šťastným koncem se dnes proměnil let nákladního Boeingu 737-200C z Honolulu do Kahalui na Havajských ostrovech. Pilotům nákladního letadla společnosti Transair vysadil jeden z motorů a nakonec přistáli na hladině Tichého oceánu. Podařilo se jim přistát tak, že se jim nic nestalo.

Událost potvrdil americký úřad civilního letectví FAA, informují o něm také místní média, například CNBC. K nouzovému přistání došlo krátce po startu z letiště v Honolulu v 1:33 místního času. Piloti po vzletu oznámili problém s levým motorem a potíže udržet výšku. Letadlo nakonec nezvládlo ani dolétnout na bližší letiště Kalaeloa a 12 minut po startu skončilo v oceánu. Pobřežní hlídka pak oba piloty zachránila.

Šlo o téměř muzeální stroj: vyroben byl v roce 1975. Průběh letu je možné sledovat na Flightradar24.com. V USA jde o první případ od roku 2009, kdy letadlo úspěšně přistálo na vodě. Tehdejší přistání letadla plného lidí na Hudsonu bylo i zfilmováno.

Tagy Boeing 737 Boeing 737-200C přistání na vodě Transair
15 komentářů