Nádražní budovu v Bílině zrekonstruuje Váhostav za 62 milionů korun

Nádraží Bílina. Autor: Manecke – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1976908Nádraží Bílina. Autor: Manecke – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1976908

Podle Správy železnic je budova „jedinečnou ukázkou stavebního stylu 60. let minulého století, který bude v rámci prací zachován“.

Správa železnic (SŽ) završila podpisem smlouvy tendr na stavební firmu, která zrekonstruuje nádražní budovu v Bílině na takzvané Podkrušnohorské magistrále. Zakázku získala společnost Váhostav-SK (přesněji její český odštěpný závod Váhostav-CZ). Smlouva byla zveřejněna v registru.

Zakázka má hodnotu 62 milionů korun bez DPH, předpokládaná hodnota byla 64 milionů korun bez DPH. Oprava zašlého objektu, který vyrostl v letech 1963 až 1968, by měla podle dřívějších vyjádření SŽ začít ještě v říjnu, hotovo by mělo být v závěru příštího roku.

Budova je podle Správy železnic „jedinečnou ukázkou stavebního stylu 60. let minulého století, který bude v rámci prací zachován“. Nejvýznamnější změnou v interiéru bude instalace výtahu, který propojí halu s podchodem a vyššími podlažími. Rekonstrukcí projdou veřejné toalety, zřídí se úschovna kol. Budova bude zateplena.

O zakázku se ucházelo celkem sedm zájemců, Váhostav byl vyhodnocen jako nejvýhodnější. Podrobná zpráva na profilu zadavatele ještě není.

Interiér nádraží Bílina. Autor: Palickap – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=78896967

Tagy nádraží Bílina Správa železnic Váhostav
6 komentářů