Nádraží v Příboře projde rekonstrukcí, úprava čeká i okolí

Studie úpravy předprostoru nádraží Příbor. Zdroj: Město PříborStudie úpravy předprostoru nádraží Příbor. Zdroj: Město Příbor

U železniční stanice přibude parkoviště pro osobní automobily.

Plánovaná rekonstrukce nádraží v Příboře na Novojičínsku získala nepravomocné stavební povolení. Upraveno bude i přilehlé okolí stanice. Zatímco investorem komplexní opravy výpravní budovy je Správa železnic (SŽ), úpravu přednádražního prostoru provede město. Informovaly o tom Msstavby.cz.

V rámci prací na výpravní budově dojde ke stavebním úpravám s odbouráním části objektu pro oddělení původní historické části a technologického zázemí drah. Samozřejmostí bude zateplení fasád či oprava střech.

„V současné době je pro rekonstrukci příborské nádražní budovy zatím vydané jen nepravomocné stavební povolení. Navržené řešení však ještě bude muset projít schválením v Centrální komisi Ministerstva dopravy a dodatečným posouzením podle nové metodiky ministerstva a SFDI pro posuzování investiční návratnosti vložených finančních prostředků do výpravních budov, která vešla v platnost v letošním roce,“ upřesnil pro deník Zdopravy.cz mluvčí SŽ Dušan Gavenda.

Než tyto kroky proběhnou, nelze zatím podle Gavendy stanovit finální rozsah rekonstrukce nádražní budovy, výši nákladů ani termín realizace.

V přednádražním prostoru vybuduje město Příbor nové parkoviště pro osobní automobily. Dojde také k úpravě autobusových zastávek a zpevněných ploch. Součástí budou rovněž sadové úpravy.

Železniční stanice Příbor je umístěna ve východní části města. Leží na jednokolejném neelektrizovaném úseku trati 325 Studénka – Veřovice. Na nádraží se nachází dvě jednostranná nekrytá nástupiště.

Tagy nádraží Příbor Příbor Správa železnic
9 komentářů