Na zastávkách brněnské MHD mají vyrůst další chytré přístřešky

Zastávka MHD v Brně na Moravském náměstí. Autor: R-bahn – Vlastní dílo, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73018477Zastávka MHD v Brně na Moravském náměstí. Autor: R-bahn – Vlastní dílo, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73018477

V Brně by měly na vybraných místech vzniknout nové zastávkové přístřešky. Dopravní podnik města Brna začal na popud radnice zpracovávat

V Brně by měly na vybraných místech vzniknout nové zastávkové přístřešky. Dopravní podnik města Brna začal na popud radnice zpracovávat studii na revizi stávajících přístřešků a budování nových tam, kde dosud chybějí. Má jít o takzvaně chytré zastávky.

„Myslím si, že jsou ještě dnes místa, kde městská hromadná doprava zastavuje a je tam takový pohyb lidí, že by mohli nejen v době nepříznivého počasí přístřešek ocenit. Zastávky by měly být vybaveny podobnými přístřešky jako je třeba ten na Moravském náměstí. Tam si už dnes mohou lidé přečíst třeba jízdní řády nebo kulturní tipy a dobít telefon, mohlo by tam být třeba i wifi připojení,“ uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Dopravní podnik se ale bude muset poohlédnout po dotačních možnostech, s jejichž pomocí by bylo možné budování takových zastávek spolufinancovat. „Chytrá“ zastávka na Moravském náměstí vyšla na půl milionu.

Tagy brno MHD zastávka
16 komentářů