Na trati z Kraslic do Německa přestaly jezdit vlaky kvůli sesuvu půdy

RegioSprintery nakoupil GW Train Regio v Německu u Rurtalbahn. Foto: CZ LokoRegioSprintery nakoupil GW Train Regio v Německu u Rurtalbahn. Foto: CZ Loko

Jasno o způsobu sanace má být ve čtvrtek, provoz zatím zajišťují na neurčito autobusy.

Provoz vlaků na trati Kraslice – Zwotental je kvůli sesuvu půdy a poškození kolejového svršku zastaven. Na jak dlouho ukáže prohlídka statika.

O omezení informoval dopravce GW Train Regio na svých stránkách. Náhradní autobusová doprava je od dnešního dne zavedena až do odvolání, dopravce ale upozorňuje, že může být kvůli kapacitě omezena přeprava cestujících na vozíku, přeprava jízdních kol a kočárků. 

Jde o jednu z mála tratí v Česku, která není provozována Správou železnic, provozovatelem je společnost PDV Railway. Podle vyjádření náměstka hejtmana Karlovarského kraje Jana Bureše pro ČTK by mělo být po čtvrtku jasno, jakým způsobem se bude trať sanovat. Pozítří, 15. července, se má dostavit na místo statik, který má posoudit, v jakém stavu ta trať je, a podle jeho posouzení bude rozhodnuto, jestli bude pokračovat náhradní autobusová doprava a trať se opraví, anebo jestli je trať v pořádku a vlaková doprava může pokračovat,“ řekl Bureš.

Tagy GW Train Regio GWTR PDV Railway sesuv půdy trať 145 Sokolov - Kraslice - Zwotental
27 komentářů