Na trati Písek – Tábor proti sobě jely dva vlaky Českých drah, zastavily 52 metrů od sebe

Na trati z Písku do Tábora proti sobě jely dva vlaky (březen 2023). Foto: Drážní inspekceNa trati z Písku do Tábora proti sobě jely dva vlaky (březen 2023). Foto: Drážní inspekce

Událost omezila i provoz na silnici.

K mimořádné události dnes došlo na trati mezi Pískem a Táborem. Spěšný vlak Českých drah projel dnes v 15:55 ve stanici Vlastec návěst zakazující jízdu a vyrazil proti spěšnému vlaku ze Strakonic.

Vlaky nakonec zastavily 52 metrů od sebe, nikdo nebyl zraněn. Událost vyšetřuje Drážní inspekce i policie, která o ní informovala jako první. „Mohlo dojít k závažné nehodě,“ uvedla policie. Proti sobě jely dva motorové vozy řady 842.

Provoz na trati je podle stránek Českých drah aktuálně zastaven.

Kvůli nastalé situaci se automaticky spustily závory na okolních železničních přejezdech. Proto je nyní také omezený provoz na vozovce 138 z Písku do Zvíkovského Podhradí. „Zatím není jasné, zda událost způsobila technická závada, nebo se jednalo o lidské selhání. Přesnější příčina vzejde až z probíhajícího vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí.

Na trati z Písku do Tábora proti sobě jely dva vlaky (březen 2023). Foto: Drážní inspekceNa trati z Písku do Tábora proti sobě jely dva vlaky. Foto: Drážní inspekceNa trati z Písku do Tábora proti sobě jely dva vlaky. Foto: Drážní inspekce
Tagy České dráhy Trať 201 Tábor - Ražice
149 komentářů