Na Slovensku narazila lokomotiva do stojící jednotky Panter, desítky cestujících jsou zraněny

Srážka vlaků u Vrútek. Foto: Polícia SRSrážka vlaků u Vrútek. Foto: Polícia SR

Lokomotiva mířila na pomoc uvízlé jednotce Panter.

Na slovenské koridorové trati mezi Žilinou a Vrútkami došlo dnes ke srážce dvou vlaků. Lokomotiva narazila do odstavené jednotky Panter. Událost potvrdila slovenská policie na facebooku. Kvůli nehodě jsou trať i silnice I/18 u Vrútek neprůjezdná, stejně tak provoz na koridoru.

Původní informace mluvily o smrti jednoho ze strojvedoucích, policie ale informaci dementovala. „Desítky cestujících utrpěly lehká zranění,“ uvedla policie. Ve vlaku cestovalo zhruba 100 lidí.  Zranění utrpělo zhruba 35 až 50 lidí. Slovenské ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že jich 26 bylo ošetřeno v nemocnici. Ředitelé nemocnic v Žilině a Martinu potvrdili, že všem zraněným je poskytována potřebná pomoc a že situaci nemocnice zvládají. Minimálně jeden pacient v kritickém stavu byl převezen letecky do nemocnice v Martinu.

Podle železničních dopravce ZSSK byla doprava v úseku Varín – Vrútky v důsledku nehody přerušena v 18:55. Kolem 22 hodiny dopravce ohlásil částečnou obnovu provozu po jedné koleji a se sníženou rychlostí. Řada vlaků z a do České republiky nabrala v důsledku nehody i několikahodinová zpoždění.

Podle prvotních informací narazila lokomotiva ZSSK řady 742 do stojící jednotky Panter, která stála kvůli poruše. Lokomotiva jí měla pomoci dostat se do stanice. Na místo míří řada slovenských ministrů.

Tagy slovensko srážka vlaků Železničná spoločnosť Slovensko ZSSK
153 komentářů