Na pražském letišti se kvůli hustému provozu může zpožďovat výdej zavazadel

Letiště Praha. Pramen: Letiště PrahaLetiště Praha. Pramen: Letiště Praha

Důvodem jsou častá zpoždění letů, nárazový nedostatek pracovníků nakládky.

Kvůli hustému provozu se může zpožďovat výdej zavazadel na pražském Letišti Václava Havla. Letiště o prvním prázdninovém víkendu, od pátku do neděle, odbavilo 178.550 cestujících, tedy o 11 procent více než loni. ČTK to dnes řekla mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Lety nad Evropou v posledních dnech kvůli evropskému letovému řízení nabírají zpoždění, největší problémy vznikaly o víkendu na spojích s Tureckem.

„Na Letišti Václava Havla Praha může docházet ke zpoždění vykládky zavazadel na příletu. Důvodem jsou častá zpoždění letů, nárazový nedostatek pracovníků nakládky zejména ve špičkách i přetíženost letového provozu,“ uvedla Divíšková. Letiště se podle ní cestujícím za případné komplikace omlouvá.

V sobotu zaznamenaly aerolinky Smartwings kvůli špatnému řízení letového provozu nad evropským vzdušným prostorem zpoždění všech svých 30 letů z Turecka a do Turecka. Podobná situace přetrvávala i v neděli. Společnost v neděli vyzvala Evropskou komisi a Evropskou agenturu pro řízení letového provozu (Eurocontrol) k okamžité reakci. Mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková o víkendu uvedla, že jde o potíže, které dopravce nemůže ovlivnit.

Meziroční srovnání počtu odbavených cestujících na Letišti Praha v prvním prázdninovém víkendu, 28. až 30. června 2024 a 30. června až 2. července 2023:

Den 2024 2023
Pátek 61.195 55.778
Sobota 56.586 50.845
Neděle 60.769 54.000

Zdroj: Letiště Praha

Tagy letiště praha výdej zavazadel
33 komentářů