dkv-spojujeme

Na opravenou trať v centru Olomouce se v sobotu vrátí tramvaje

Tramvaj EVO 1/o v Olomouci. Foto: DPMOTramvaj EVO 1/o v Olomouci. Foto: DPMO

Opravy probíhají od jara, zkomplikovala je pandemie koronaviru.

Na opravenou trať v centru Olomouce po několikaměsíční pauze opět vyjedou v sobotu tramvaje. Kvůli stavbě mostu na Masarykově třídě ale pojedou zatím pouze na Žižkovo náměstí a zpět.

Tramvajová linka číslo tři bude jezdit mezi zastávkami Trnkova a Žižkovo náměstí v pracovních dnech ve dvanáctiminutovém intervalu a ve dnech pracovního klidu jednou za 15 minut. „Linka číslo pět bude vedena ve své trase v pracovní dny v intervalu 36 minut, ve dnech pracovního klidu nebude provozována. Jízdní řády ostatních tramvajových linek a celá organizace tramvajového provozu zůstávají beze změny,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

Dočasná konečná bude na Žižkově náměstí

Náhradní autobusová doprava na lince X nebude od soboty v provozu. Naopak bude posílena autobusová linka číslo 13, která zajišťuje dopravní obslužnost škol a firem v okolí Žižkova náměstí. „Linka bude nadále provozována pouze v pracovních dnech,“ upozornila Krčová.

Dočasnou konečnou zastávkou pro tramvaje jedoucí přes centrum města bude Žižkovo náměstí. Volný průjezd tramvají až k hlavnímu nádraží bude možný až v polovině roku 2022, kdy má být otevřen nový most na Masarykově třídě.

Rekonstrukce ulice 8. května byla zahájena na jaře. Dělníci tam opravili tramvajovou trať včetně trolejového vedení, vozovku, vjezdy, chodníky, veřejné osvětlení a také inženýrské sítě. Oprava probíhala v úseku od křižovatky ulic Pekařská, Zámečnická a Opletalova až po zaústění ulice do náměstí Národních hrdinů. Stavební práce na jaře zkomplikovala epidemie koronaviru, kvůli které byla oprava ulice pozastavena.

ČTK

Tagy Dopravní podnik města Olomouce DPMO Olomouc
5 komentářů