Na okruhu začalo testování nových vlaků pro Británii

Nová dieselová jednotka CAF pro Birmingham. Pramen: West Midlands TrainsNová dieselová jednotka CAF pro Birmingham. Pramen: West Midlands Trains

Dva zahraniční výrobci začali v těchto dnech na okruhu VÚŽ v Cerhenicích u Velimi s testy nových vozidel pro Velkou

Dva zahraniční výrobci začali v těchto dnech na okruhu VÚŽ v Cerhenicích u Velimi s testy nových vozidel pro Velkou Británii. Informaci (i s obrázky) přinesl International Railway Journal (IRJ).

Společnost CAF přistavila na testy čtyřvozovou motorovou jednotku 196. Vlak byl vyroben pro společnost West Midlands Trains, která je konsorciem firem Abellio, JR East a Mitsui. Od konce letošního roku by měl zajišťovat regionální dopravu v okolí Birminghamu.

CAF dodá celkem 14 čtyřvozových jednotek a 12 dvouvozových jednotek. Nové vlaky mají posílit kapacitu na přetížené lince mezi Herefordem a Birminghamem. „Cestující jistě oceňují elektrické zásuvky, wifi nebo topení pod podlahou,“ píše dopravce na svých stránkách.

Bombardier poslal na testy do Čech elektrickou jednotku řady 701, která je stavěna pro rychlost 160 kilometrů v hodině. South Western Railway si objednala 30 pětivozových jednotek a 60 desetivozových jednotek na platformě Aventra. Dodání vlaků má podle IRJ zpoždění, dojít by k němu mělo na přelomu let 2020 a 2021.

South Western zajišťuje městské, příměstské, regionální i dálkové linky z londýnského nádraží Waterloo na jihozápad Anglie, městy jako Bristol, Exeter či Portsmouth.

Tagy bombardier CAF Velká Británie vúž železniční zkušební okruh Velim
30 komentářů