dkv-spojujeme

Na okruhu VUZ v Cerhenicích začaly testy push-pull souprav pro Moravskoslezský kraj

Souprava push-pull od Škody Transportation pro Moravskoslezský kraj. Pramen: České dráhySouprava push-pull od Škody Transportation pro Moravskoslezský kraj. Pramen: České dráhy

ČD soupravy objednaly pro trať z Ostravy do Frenštátu pod Radhoštěm, zakázka má hodnotu jedné miliardy korun.

Na zkušebním okruhu Výzkumného Ústavu Železničního (VUZ) v Cerhenicích u Velimi začaly testy nových push-pull souprav, které vyrábí Škoda Transportation pro provoz v Moravskoslezském kraji. Oznámily to České dráhy na twitteru.

„Ve VUZ začaly testy prvních nových patrových vlaků push-pull. Jde o první vlaky v ČR, které budou složené z jednoho řídícího a dvou vložených vozů s kapacitou až 356 míst,“ sdělily České dráhy, které se Škodou uzavřely v roce 2019 smlouvu na pět vlaků. První hotový vlak zamířil už začátkem března z ostravské továrny Škoda Vagonka na zkoušky softwaru do Plzně.

Před dokončením je celá série, všechny soupravy by měly být dodány letos a zahájit zkušební provoz. Sestavu tří vozů (včetně jednoho řídicího) v provozu doplní lokomotiva řady 750.7 (brejlovec).

Jde o třívozové soupravy, které budou mimo jiné vybaveny klimatizací, wifi, zásuvkami, držáky na lyže a bezbariérovým vstupem. České dráhy soupravy objednaly pro trať z Ostravy do Frenštátu pod Radhoštěm, zakázka má hodnotu jedné miliardy korun. Kapacita soupravy bude 356 míst k sezení. Do budoucna se počítá s elektrifikací tratě a využitím elektrických lokomotiv. Push-pully pro Moravskoslezský kraj vycházejí z koncepce vlaků, které Škoda vyrobila pro Deutsche Bahn.

Souprava push-pull od Škody Transportation pro Moravskoslezský kraj. Pramen: VUZSouprava push-pull od Škody Transportation pro Moravskoslezský kraj. Foto: Dalibor PalkoSouprava push-pull od Škody Transportation pro Moravskoslezský kraj. Pramen: VUZSouprava push-pull od Škody Transportation pro Moravskoslezský kraj. Pramen: Škoda TransportationSouprava push-pull od Škody Transportation pro Moravskoslezský kraj. Pramen: Škoda TransportationSouprava push-pull od Škody Transportation pro Moravskoslezský kraj. Pramen: Škoda TransportationSouprava push-pull od Škody Transportation pro Moravskoslezský kraj. Pramen: Škoda TransportationInteriér soupravy push-pull pro Mor.slez. kraj. Pramen: České dráhyVýroba soupravy push-pull pro Mor.slez. kraj. Pramen: České dráhyPrvní dvě lokomotivy řady 750.7 (brejlovec), uzpůsobené k provozu s push-pull soupravami. Pramen: České dráhy
Tagy Moravskoslezský kraj push-pull soupravy Škoda Transportation Top Výzkumný ústav železniční
231 komentářů