Na okraji Mladé Boleslavi bude tři měsíce kyvadlový provoz, oprava vyjde o 40 % levněji, než byl odhad

Silnice I/38 v úseku Kosmonosy - Debř. Foto: MB-net.czSilnice I/38 v úseku Kosmonosy - Debř. Foto: MB-net.cz

První část potrvá dva měsíce, omezí provoz z Debře ke křižovatce s ulicí Na Radouči. Místem denně projede přes 15 tisíc aut.

Jednu z nejvytíženějších silnic v Mladé Boleslavi čeká od pondělí velká oprava. Společnost Colas CZ začne s opravou 2,2 kilometru dlouhého úseku silnice I/38 mezi částí města Debř a Kosmonosy. Místem denně projede přes 15 tisíc aut.

Podle Martina Bučka z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic začnou práce již v pondělí. „V současné době se na povrchu komunikace vyskytují divoké, příčné, podélné a rozvětvené praskliny a drobné výtluky. Povrch komunikace je postižen výspravami asfaltovým betonem do upravených výtluků,“ dodal Buček.

Oprava hlavní výpadovky na Českou Lípu bude probíhat postupně za provozu ve třech etapách. Vždy se tak bude v jednotlivých úsecích opravovat jedna polovina vozovky. Druhá polovina bude zachována pro provoz, který bude v této části řízen kyvadlově.

Opravy omezí i MHD

Řidiči musí také počítat s tím, že v závislosti na postupu prací budou uzavírány jednotlivé místní komunikace, na které nebude možné ze silnice I/38 odbočit či z těchto komunikací na opravovanou silnici I/38 najet. První etapa mezi okružní křižovatkou v Debři po křižovatku s ulicí na Radouči potrvá do 9. září, druhá ke křižovatce s třídou Václava Klementa potrvá do poloviny října. Detailnější rozpis uzavírek je na stránkách magistrátu. Celková doba prací je 150 dní, hlavní práce s omezením potrvají tři měsíce.

O zakázku soutěžilo šest firem, Colas CZ nabídl 33,8 milionů korun. Oproti odhadované ceně se dostala hodnota zakázky ve smlouvě na 60 % plánu.

Oprava omezí i některé spoje městské hromadné dopravy v Mladé Boleslavi. Omezení se budou nejprve týkat linek A a R7. Linky 20 a 72 budou stavbou prozatím projíždět. Linka A bude jezdit po objízdné trase ulicí 17. listopadu. Vynechá zastávky Kosmonosy, Lidl a Tesco. Linka R7 ze zastávky Radouč Park pojede objízdnou trasou ulicí 17. listopadu, poté Boleslavská do Kosmonos, Debřská do zastávky Bradlec, sportovní.

Mapa úseku I/38 v Mladé Boleslavi, který projde opravou. Foto: ŘSD

Mapa úseku I/38 v Mladé Boleslavi, který projde opravou. Foto: ŘSD

Tagy Colas CZ I/38 Mladá Boleslav Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
9 komentářů