Na novou trať z Barrandova do Holyně vyjela první tramvaj, měřicí vůz pomeranč

Měřicí tramvaj na trati Barrandov - Holyně. Autor: Dan Šabík, DPPMěřicí tramvaj na trati Barrandov - Holyně. Autor: Dan Šabík, DPP

Za rok by měla začít stavba zbývajícího úseku do Slivence, který bude ukončen smyčkou.

Nová tramvajová trať, kterou z Barrandova do Holyně buduje od loňského června pražský dopravní podnik (DPP), dnes uvítala první tramvaj. Šlo o měřicí vůz přezdívaný pomeranč. Pravidelné spoje začnou po nové trati jezdit v sobotu.

Novou trať pro DPP staví společnost Strabag Rail, celkové náklady činí 169 milionů. Jde o první kilometrový úsek, který v Holyni prozatímně končí úvratí. Za rok by měla začít stavba zbývajícího úseku do Slivence, který bude ukončen smyčkou.

Na prvním úseku jsou dvě zastávky: Náměstí Olgy Scheinpflugové a Holyně. V navazujícím úseku se počítá s jedním párem zastávek Slivenec situovaných přímo v obratišti. Trať vzniká současně s developerskými projekty v oblasti. Do Holyně bude od soboty jezdit tramvaj č. 4, po ukončení výluky na Andělu linka 5. Jízdní řád je k dispozici zde.

První tramvaj na zastávce Holyně. Foto: DPP / Daniel ŠabíkPrvní tramvaj na zastávce Holyně. Foto: DPP / Daniel ŠabíkPrvní tramvaj na zastávce Holyně. Foto: DPP / Daniel ŠabíkPrvní tramvaj na zastávce Holyně. Foto: DPP / Daniel ŠabíkPrvní tramvaj na zastávce Holyně. Foto: DPP / Daniel ŠabíkPrvní tramvaj na zastávce Holyně. Foto: DPP / Daniel ŠabíkMěřicí tramvaj na trati Barrandov - Holyně. Autor: Daniel Šabík, DPPStavba tramvajové trati do Holyně. Foto: Strabag RailTrasa tramvajové trati z Barrandova do Slivence. Pramen: DPP
Tagy dpp tramvajová trať Barrandov - Slivenec
56 komentářů