Na Novojičínsku spadlo malé letadlo, pilot utrpěl lehčí zranění

Pád letadla na Novojičínsku. Foto: HZS MSKPád letadla na Novojičínsku. Foto: HZS MSK

Pilot letěl ze Slovenska do Polska.

V Bartošovicích na Novojičínsku zasahovaly složky IZS u pádu letounu Cessna P210 s registrací OM-DKA. Jak informovala Policie ČR na platformě X, pilot letěl ze Slovenska do Polska a zřejmě z důvodu technické závady nouzově přistál na poli.

„Pilot byl ve stroji sám, utrpěl lehčí zranění. Skončil v péči zdravotníků. Zjišťováním veškerých okolností této události se nyní zabývají novojičínští kriminalisté ve spolupráci s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,“ uvedli policisté.

Informaci o pádu letadla obdrželo informační středisko hasičů tři minuty
před devátou hodinou ranní, na místo události okamžitě vyslalo nejen profesionální jednotku hasičů z Nového Jičína, ale také hasiče Letiště Ostrava a dobrovolnou jednotku ze Studénky.

„Hasiči po příjezdu na místo události provedli na letadle protipožární opatření a zabezpečili únik provozních kapalin. Pilot byl při příjezdu první jednotky na místo události již mimo letadlo. Veškerá činnost hasičů bude koordinována v součinnosti s Úřadem pro civilní letectví, předpokládá se, že po došetření nehody budou hasiči přečerpávat z nepoškozené nádrže zbytkové palivo a spolupracovat rovněž při odstranění vraku z místa nehody,“ dodala mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Kamila Langerová.

Pád letadla na Novojičínsku. Foto: HZS MSKPád letadla na Novojičínsku. Foto: HZS MSKPád letadla na Novojičínsku. Foto: HZS MSKPád letadla na Novojičínsku. Foto: HZS MSKPád letadla na Novojičínsku. Foto: HZS MSKPád letadla na Novojičínsku. Foto: HZS MSK
Tagy hasiči letecká nehoda Letiště Ostrava OSR
4 komentáře