Na měsíc zavřená křižovatka u bazénu, na půl roku Sokolská. V Liberci začínají nová omezení

Sokolská ulice v Liberci. Foto: Liberec.czSokolská ulice v Liberci. Foto: Liberec.cz

Omezení souvisí s budováním nového parkoviště a kompletní proměnou jedné z nejvytíženějších ulic ve městě.

V Liberci zítra a za týden začnou dvě velká omezení dopravy, která jsou od sebe vzdálena jen pár stovek metrů. Od pondělí 11. 3. začne omezení dopravy u bazénu, které souvisí s budováním parkoviště P+R v Pastýřské ulici. O týden později začne půlroční uzavírka další části Sokolské ulice, kterou čeká kompletní proměna.

Omezení u bazénu potrvá do 14. dubna. Bude zcela uzavřena křižovatka Tržní náměstí – Budyšínská. Průjezd Budyšínskou ulicí bude zúžen, přechod pro chodce u bazénu bude dočasně zrušen. Informovalo o tom město na svých stránkách.

Dojde také k uzavření Ruské ulice. Auta tudy neprojedou 11. 3. do 17. 3. 2024 a od 13. 4. do 14. 4. Objízdná trasa povede ulicemi Ruprechtická a Budyšínská.

Omezení u libereckého bazénu. Foto: Liberec.cz

V pondělí 18. března začnou stavební práce na dalším úseku Sokolské ulice. Potrvají půl roku. K uzavření dojde v úseku mezi křižovatkami se Zhořeleckou a Pastýřskou ulicí. Kromě samotné nové vozovky přinese i pruhy pro cyklisty, autobusové zastávky a prostory pro chodce. Součástí stavby je také odvodnění komunikace.

V Liberci končí uzavírka Sokolské, šest linek MHD se vrátí na původní trasu

Ulice byla uzavřená už loni v rámci prací na nulté etapě. Postupně ji čeká proměna až k Šaldovu náměstí. Patří mezi nejvytíženější komunikace ve městě, původně byla součástí silnice I/14. Kraj s městem ji chce proměnit postupně na přívětivější městskou komunikaci.

Část Sokolské v Liberci, která bude od 18. března uzavřena. Foto: Liberecký kraj
Tagy liberec Sokolská
2 komentáře