Na linku Praha – Teplice míří další dopravce. V dubnu tu vyjede FlixBus

FlixBus, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraFlixBus, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

FlixBus bude mezi Prahou a Teplicemi jezdit v každém směru 6× denně. Konkurovat bude Arrivě a RegioJetu.

Autobusová společnost FlixBus vstoupí letos 10. dubna na trasu Praha – Teplice. Odjíždět bude z Holešovic, stejně jako konkurenční Arriva expressy a autobusy RegioJetu. Při natáčení podcastu Cesty Zdopravy.cz to potvrdil ředitel českého FlixBusu Pavel Prouza.

„Velmi se těším na to, že přijdeme s teplickou linkou. Pro nás je to po značné době zase úplně nový projekt, který spouštíme v Čechách od píky. Myslíme si, že si tu budeme schopni najít nové zákazníky,“ řekl Prouza.

FlixBus bude jezdit v každém směru 6× denně v pracovní dny i o víkendech. V Praze nabere cestující na Nádraží Holešovice, v Teplicích bude mít zastávky Pražská, Benešovo náměstí a Celní. „Zájemce jistě potěší atraktivní startovací cena 65 korun,“ doplnil Prouza. Smluvním dopravcem na této lince bude firma Gumdrop, která spolupracuje s FlixBusem i na dalších pravidelných linkách v Česku i zahraničí.

Spojení mezi Prahou a Teplicemi ovládla společnost Arriva se svými autobusovými expressy v roce 2016, když z této relace vytlačila dopravce Kavka Bus. Tehdy na této trase začínala s autobusy MAN pro 59 cestujících, které později nahradily Scanie Irizar pro 63 cestujících v nejdelší patnáctimetrové variantě.

Loni na konci srpna pak na linku nastoupil RegioJet. Zatím tak mají cestující mezi Prahou a Teplicemi na výběr ze dvou autobusových dopravců. Třetí – v barvách FlixBusu – se tu objeví v každodenním provozu letos v dubnu.

Navíc jsou v nabídce pro cestu z Prahy do Teplic i přímé rychlíky Českých drah, na kterých ČD nasazují své nejnovější soupravy InterJet. Jízdní doba přímých vlaků je však z pražských Holešovic do Teplic zhruba o 20 minut delší než autobusem.

Spojení Praha – Teplice tak budí v poslední době nebývalý zájem dopravců. Otázkou je, zda je poptávka uživí. Ukáží to následující měsíce.

Jak bude jezdit FlixBus

Odjezdy ze zastávky Teplice, Celní: 6:20, 7:20, 9:20, 11.20, 15:20, 17:20
Odjezdy z Prahy-Holešovic: 7:50, 8:50, 13:50, 15:50, 16:50, 18:50

Tagy FlixBus Praha - Teplice
50 komentářů