Na linkách z Prahy do Dubrovníku a na Zakynthos přibudou noví dopravci – Croatia Airlines a Eurowings

Airbus A319 v barvách Croatia Airlines. Foto: Croatia AirlinesAirbus A319 v barvách Croatia Airlines. Foto: Croatia Airlines

Noví dopravci přinesou oblíbeným linkám výrazný pokles cen.

Pražskému letišti Václava Havla přibudou další dvě linky. Tou první bude spojení s Dubrovníkem provozované leteckou společností Croatia Airlines. Eurowings pak do své rozsáhlé pražské sítě přidá linku na řecký ostrov Zakynthos.

Chorvatský národní dopravce plánuje zahájit lety do oblíbené turistické destinace 18. května. Létat by se mělo jednou týdně, každý čtvrtek až do 12. října. Na lety bude nasazován letoun Airbus A319. Vyplývá to z rezervačního systému aerolinky, která již zahájila prodej letenek.

Nejlevnější zpáteční letenka nyní vychází přibližně na 3 550 korun. Na stejné trase budou létat rovněž Smartwings, ty však letenky prodávají za mnohem vyšší cenu.

Linka Eurowings z Prahy na Zakynthos bude v provozu od 4. června do 1. října. Létat se bude jednou týdně, vždy v neděli. Vyplývá to z rezervačního systému dopravce. Letenky jsou však zatím nahrány s vysokou cenou, která půjde s postupem času zcela jistě dolů. I do této destinace létají Smartwings, český dopravce nabízí spojení s řeckým ostrovem rovněž turistům z regionálních letišť.

Tagy DBV Dubrovník letiště praha Letiště Václava Havla Praha Praha - Dubrovník Praha - Zakyntos prg PRG-DBV PRG-ZTH Zakynthos ZTH
17 komentářů