Na letišti Točná hořelo, historická letadla majitele Seznamu se podařilo zachránit

Požár na letišti Točná. Foto: Ivo Lukačovič @ilblog / TwitterPožár na letišti Točná. Foto: Ivo Lukačovič @ilblog / Twitter

V Točné je zaparkováno šest historických letadel včetně Electry po Baťovi.

Na letišti Točná na jižním okraji Prahy od rána zasahují kvůli požáru hangáru hasiči. Důvodem je požár budovy hangáru, ve které jsou uskladněná historická letadla. Většina z nich patří majiteli Seznamu Ivu Lukačovičovi.

O požáru informovali na twitteru hasiči i Lukačovič. Ten nejprve uvedl, že jeho srdce krvácí, protože se zřejmě nepodaří zachránit všechna letadla. Později oznámil, že požáru nakonec unikly všechny stroje. Tři letadla stihli zaměstnanci letiště vytáhnout před příjezdem hasičů, dvě po jejich příjezdu.

„Hoří část budovy hangáru, pomocí čtyř vodních proudů se snažíme požár lokalizovat. Počet hasičů je na místě dostačující,“ uvedli hasiči. Požár se podařilo lokalizovat kolem 10:00.  „Několik osob objekt opustilo před naším příjezdem a nikdo není zraněn,“ uvedli hasiči na twitteru. I když uváděli, že jde o dřevěnou část, šlo pouze o dřevěné obložení.

V Točné má Lukačovič umístěn historický letoun Lockheed Electra 10A po Janu Antonínovi Baťovi. Ve sbírce letiště je pět dalších historických letadel, například replika Avia BH-1 nebo Waco YKS-6.

https://twitter.com/ilblog/status/1369925904231784448?s=20

Tagy Letiště Točná
17 komentářů