dkv-spojujeme

Na koridoru Praha – Beroun vykolejil rychlík, narazil do kamenů

Vykolejení rychlíku Berounka mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní. Foto: ŽESNAD.czVykolejení rychlíku Berounka mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní. Foto: ŽESNAD.cz

Provoz na trati je zastaven.

Česká železnice se potýká s velkými následky silných dešťů a bouří z noci na dnešek. Zatím největší komplikací je vykolejení rychlíku 753 Berounka na koridorové trati z Berouna do Prahy.

K události došlo mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní, vlak najel do kamenů ze skály na trati, které se uvolnily po silných deštích. Provoz je zastaven. Podle Drážní inspekce bylo pět lidí lehce zraněno. Ve vlaku bylo zhruba 150 lidí.  Vykolejila lokomotiva řady 362 a první vůz.

Podle stránek ČD mimořádnosti je provoz zastaven nejméně do 14 hodin, vyproštění vlaku může zabrat ale delší dobu. K nehodě došlo na špatně přístupném místě. České dráhy začaly zajišťovat náhradní autobusovou dopravu mezi Berounem a Prahou. Cestující v úseku Praha – Beroun mohou využít obousměrně linky S6 a R26 přes Rudnou, nebo autobusové linky 380, 384 a 394. V autobusech jsou uznávány vlakové jízdenky. Vlaky příměstské dopravy by mezi Prahou a Řevnicemi měly jezdit bez omezení.

Již od včerejška je po deštích zastaven provoz na trati Plzeň – České Budějovice v úseku Střelské Hoštice – Strakonice kvůli podemleté trati. Nově je zastaven provoz na trati z Českých Budějovic do Českých Velenic, u Nové Vsi najel nákladní vlak do spadlého stromu. Stojí také provoz na trati Ražice – Tábor v úseku Vlastec – Červená nad Vltavou, kde najel do stromu osobní vlak. Kvůli spadlému stromu na trať nejezdí vlaky mezi Trutnovem a Adršpachem.

(průběžně aktualizujeme)

Vykolejení rychlíku Berounka mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní. Foto: ŽESNAD.czVykolejení rychlíku Berounka mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní. Foto: ŽESNAD.czVykolejení rychlíku Berounka mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní. Foto: ŽESNAD.czVykolejení rychlíku Berounka mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní. Foto: ŽESNAD.czVykolejení rychlíku Berounka mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní. Foto: ŽESNAD.czVykolejení rychlíku Berounka mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní. Foto: ŽESNAD.cz
Tagy Trať 171 Praha - Beroun vykolejení vlaku
193 komentářů