Na fotbal čtyřikrát dráž než obvykle. Jízdenka na české zápasy v Hamburku už stojí i přes čtyři tisíce

Lokomotiva Siemens Vectron v barvách Českých drah v Drážďanech. Foto: České dráhyLokomotiva Siemens Vectron v barvách Českých drah v Drážďanech. Foto: České dráhy

České dráhy jsou údajně připraveny v případě většího zájmu fanoušků o Euro 2024 posílit kapacitu vlaků.

Pokud plánujete navštívit zápasy fotbalové reprezentace na evropském šampionátu vlakem a nemáte ještě jízdenky, čeká vás po návštěvě rezervačního systému Českých drah nepříjemné překvapení.

Za jednu jízdenku pro cestu v den před zápasy v Hamburku chtějí aktuálně České dráhy 4 012 Kč. Výlet ve dvou ve druhé vozové třídě tam i zpět může vyjít i na více než 16 tisíc korun. Běžně se na jiné dny prodávají jízdenky z Prahy do Hamburku na přímý vlak za ceny kolem tisícikoruny, „Včasná jízdenka Evropa“ je aktuálně za 983 korun.

S ohledem na skutečnost, že se cesta realizuje většinově na německém území, je konečná cena ovlivněna především požadavkem Deutsche Bahn na cenu ze státní hranice do Hamburku. K další změně růstu cen směrem nahoru z pohledu prodeje na ČD již nedojde,“ uvedl mluvčí Českých drah Filip Medelský.

Aktuální cena je tak standardní mezinárodní flexibilní jízdenkou. Levnější nabídky prostřednictvím zmíněné Včasné jízdenky Evropa jsou vázány na vlak, u nejexponovanějších spojů jsou však už dávno vyprodány.

„Zákazníkům doporučujeme nenechávat nákup na poslední chvíli, neboť pro cesty z/do Německa je potřeba mít rezervaci místa k sezení, jak požaduje německá strana,“ uvedl Medelský. Ušetřit se dá i cestou ještě o den dříve.

Česká reprezentace bude hrát tři zápasy základní skupiny. Začíná 18. června v Lipsku s Portugalskem, kam jezdí z Česka jednou denně přímý vlak, u něj jsou ceny zatím na obvyklé úrovni. Další dva zápasy hraje v Hamburku: 22. června s Gruzií a 26. června s Tureckem.

Z Prahy do Hamburku již neexistuje přímé letecké spojení, kromě vlaků tam jezdí ještě autobusy FlixBus.

České dráhy nabízí do Hamburku čtyři přímé spoje denně a další spojení s přestupem v Berlíně na rychlovlaky ICE. Cesta z Prahy do Hamburku trvá necelých 7 hodin. „Sledujeme poptávku a dle potřeby jsme připraveni tyto pravidelné spoje dále posilovat, dle zájmu cestujících,“ dodal Medelský.

Tagy Berliner České dráhy EURO 2024 Praha - Hamburk
57 komentářů