Na dálnici D1 u Mirošovic se o víkendu vrátí stavbaři a omezení

Dálnice D1 mezi Mirošovicemi a Všechromy. Pramen. ŘSDDálnice D1 mezi Mirošovicemi a Všechromy. Pramen. ŘSD

Rozsáhlá rekonstrukce dálnice bude probíhat po celou letošní stavební sezonu.

Společnost Eurovia o víkendu obnoví práce na rekonstrukci vytíženého úseku dálnice D1 mezi sjezdy 15 Všechromy a 21 Mirošovice. Upozornilo na to Ředitelství silnic a dálnic.

„Přestože s výjimkou instalace dopravních omezení bude provoz veden vždy v režimu 3 + 3 jízdní pruhy, je třeba upozornit, že jde o extrémně zatížený dálniční úsek, po kterém projede až 70 tisíc vozidel za 24 hodin a ve špičkových časech zde tedy nelze zcela vyloučit tvorbu dopravních kolon,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký. Rychlost bude snížena na 80 km/h.

Ve směru na Prahu začne instalace dopravního omezení v pátek 3. března po ukončení ranní dopravní špičky (cca v 10:00), ve směru na Brno začne instalace dopravního omezení v sobotu v poledne. „Během instalace dopravního omezení bude docházet ke snižování počtu jízdních pruhů na 2 + 2, v některých případech i na 1 + 1,“ doplnil Studecký.

Rozsáhlá rekonstrukce dálnice bude probíhat po celou letošní stavební sezonu. V rámci akce bude provedena kompletní oprava vozovky v celém úseku v obou směrech, včetně sanací podkladů vozovek a mostů, oprava odvodnění a stavba nové protihlukové stěny, která má před hlukem z dálnice ochránit bytovou zástavbu v obci Kunice.

Na mimoúrovňové křižovatce Mirošovice bude provedena kompletní výměna veřejného osvětlení a dojde také na výměnu svodidel. Na závěr bude vozovka vybavena meteorologickými čidly, budou vyměněny kamery pro dohled na provoz a provedeno nové vodorovné a svislé dopravní značení.

Přípravné práce začaly už loni v říjnu, hotovo má být letos v listopadu. Oprava vyjde na 388 milionů korun.

Tagy D1 eurovia ŘSD Všechromy - Mirošovice
Žádné komentáře