Na Českolipsku začala oprava silnice přes průmyslovou zónu

Silnice mezi Českou Lípou a Kozly. Foto: FB Jana SvitákaSilnice mezi Českou Lípou a Kozly. Foto: FB Jana Svitáka

Oprava potrvá do 18. prosince, na zimu by měla být silnice průjezdná a práce se obnoví na jaře.

Nezvyklý termín pro zahájení opravy silnice si vybral Liberecký kraj. Minulý týden spustil rekonstrukci silnice III/2624 z České Lípy směrem na Kozly. Jde o silnici, kterou využívají lidé i pro příjezd do českolipské průmyslové zóny.

Uzavírka potrvá až do 18. prosince, oznámil Liberecký kraj na svých stránkách. Kvůli opravě musí lidé z České Lípy do Kozlů a Kvítkova přes Sosnovou – Zahrádky – Stvolínky.

„Silnice z České Lípy na Kozly je dlouhodobě ve velmi špatném stavu, nicméně i přesto ji využívá mnoho našich občanů jako zkratku při cestě směrem na Kravaře. Těším se, až bude oprava hotová a naši občané budou bezpečně jezdit po zbrusu nové silnici,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Kvůli uzavírce došlo také k omezení některých autobusových linek, které musí jet jinou trasou. Jde o linky Česká Lípa – Kozly – Žandov – Heřmanice; Blíževedly – Kravaře – Stvolínky – Česká Lípa – Dobranov (vybrané) a nepřímo spoje linky Česká Lípa – Zahrádky – Kravaře – Blíževedly – Skalka dopravce ČSAD Česká Lípa. Celkem se jedná o 17 obousměrných průjezdů v pracovní dny.

Mapa objízdných tras pro uzavírku silnice Česká Lípa - Kozly. Foto: Liberecký kraj

Mapa objízdných tras pro uzavírku silnice Česká Lípa – Kozly. Foto: Liberecký kraj

Rekonstrukce silnice má pokračovat i příští rok, rozpočet je 70 milionů korun. Během opravy dojde k opravě povrchu a podloží, jde o zhruba sedm kilometrů. Přes zimu by měla být silnice průjezdná, letos dojde k rekonstrukci jednoho mostu. Zakázku na stavbu získalo sdružení firem Silnice Žáček a SaM silnice a mosty.

Tagy česká lípa III/2624 Liberecký kraj
Žádné komentáře