Na brněnské křižovatce vypnuli semafory, za odpoledne došlo k pěti nehodám

Semafory. Ilustrační foto: Pixabay.comSemafory. Ilustrační foto: Pixabay.com

Pět dopravních nehod se stalo dnes odpoledne na křižovatce ulic Kotlářská a Kounicova v Brně, kde je omezený provoz kvůli

Pět dopravních nehod se stalo dnes odpoledne na křižovatce ulic Kotlářská a Kounicova v Brně, kde je omezený provoz kvůli výměně semaforů. Semafory nefungují, řidiči musejí jezdit podle značek. Dopravu tam bude od pondělí řídit policie, řekla ČTK policejní mluvčí Kamila Haraštová. Podle ní by řidiči měli dát v daném úseku pozor, semafory nejspíš nepůjdou ani u vedlejší křižovatky ulic Kounicova a Nerudova, kde se bude opravovat překopnutý kabel. Při nehodách nebyl nikdo vážně zraněn.

Úpravy křižovatky Kounicova a Kotlářská začaly v sobotu. „Provoz je svedený do jednoho pruhu. Máme tam několik nehod, některé jsou se zraněním. U některých hrálo roli nedání přednosti, u dalších jeli řidiči moc rychle,“ řekla Haraštová.

Zatímco jindy řídí dopravu semafory, nyní v místě chybějí kvůli obměně. Řidiči jezdí podle značek, Kounicova je hlavní ulice, Kotlářská vedlejší. Policejní mluvčí Pavel Šváb ČTK řekl, že situace by mohla trvat i týden.

Policie nabádá k opatrnosti. „Řidiči se musejí dívat na dopravní značení. Bylo by dobré, kdyby snížili rychlost a byli pozornější. Od pondělního rána tam bude policie řídit provoz,“ dodala Haraštová. Podle ní nastanou problémy i na vedlejší křižovatce ulic Kounicova a Nerudova, kde nepůjdou semafory kvůli pracím na překopnutém kabelu.

ČTK

Tagy brno Kounicova/Kotlářská
62 komentářů