Na bezdružickou lokálku se o víkendu vrátí Kafemlejnek

Lokomotiva 310.072 Kafemlejnek. Pramen: Bezdružická lokálkaLokomotiva 310.072 Kafemlejnek. Pramen: Bezdružická lokálka

Součástí Bezdružického parního léta bude i pochod za dostavbu tratě až do Teplé.

Na západočeské lokálce Pňovany – Bezdružice se o nastávajícím víkendu uskuteční tradiční akce s názvem Bezdružické parní léto. Po několikaleté odmlce způsobené technickými potížemi se přitom na trať vrátí parní lokomotiva 310.072 zvaná Kafemlejnek. V minulých letech ji suplovaly různé parní stroje, loni například vršovický Čtyřkolák 434.2186.

Po oba víkendové dny bude parní vlak vyjíždět z Bezdružic na dvě trasy. Ta delší povede do Cebivi s odjezdem v 10:00, kratší trasa povede do Kokašic s odjezdy v 12:40, 14:40 a 16:40. Během jízdy cestující čeká zábavný program s muzikou, tanečnicemi a četníky.

Centrum doprovodného programu bude stanice Bezdružice s Železničním muzeem spolku Plzeňská dráha. Pro návštěvníky je připraveno několik výstav o historii trati a regionu, svezení na originální drezíně, dětské divadlo a četnická pátrací stanice. K občerstvení bude sloužit vlakové bistro.

Svézt se bude možné i historickým autobusem na zvláštní lince spojující Bezdružice přes městečko Úterý s nádražím v Teplé. Linka připomene nikdy nedostavěné přímé vlakové spojení z Plzně do Karlových Varů. V trase kdysi plánované dráhy se také v neděli uskuteční 22. ročník turistického pochodu za dostavbu trati.

Jízdní řády parního vlaku a historického autobusu, ceníky jízdného a podrobnosti o programu najdou zájemci na webu: www.bezdruzickalokalka.cz.

Tagy Bezdružické parní léto trať 177 Pňovany - Bezdružice železniční nostalgie
1 komentář