Mráz prodloužil výluku tramvají v Chotkově ulici. O víkendu přibude neplánované omezení kvůli kácení

Chotkova ulice a tramvaj Škoda 15 T ForCity. Pramen: ROPIDChotkova ulice a tramvaj Škoda 15 T ForCity. Pramen: ROPID

Tramvaje se na trať kolem Pražského hradu vrátí o týden později.

Velké mrazy zkomplikovaly práce na opravě tramvajové trati v Chotkově ulici v Praze. Kolejový provoz se tak namísto původně plánovaného pátku 26. února vrátí až 5. března.

Na svých stránkách to uvedl pražský organizátor veřejné dopravy Ropid. Jde o výluku, která začala 30. ledna a týká se 2,4 kilometrů dlouhého úseku v Chotkově ulici a na Klárově. „Přestože oprava trati spočívá především ve výměně kolejnic, která se běžně realizuje i v zimních měsících, nepříznivé počasí s velmi nízkými teplotami se na postupu prací tentokrát zásadně podepsalo,“ uvedl Ropid na svých stránkách.

Provoz tramvají je od 30. ledna obousměrně přerušen v úseku Malostranská – Chotkovy sady. Dopravní podnik na dobu výluky zavedl tramvajové linky č. 30, 32 a 35, jako náhradní dopravu v úseku Malostranská – Hradčanská doporučuje také linku metra A.

Oprava zahrnuje výměnu kolejnic od křižovatky ulic Klárov a Nábřeží Edvarda Beneše po křižovatku Chotkovy a Badeniho ulice. Kolejnice jsou podle DPP na konci životnosti, většina jich pochází z roku 2004. Kromě toho dělníci zbrousili vlnkovitost kolejnic, provádí servis kolejových konstrukcí a opravu mazacích zařízení v oblouku u Jeleního příkopu. V plánu je i předláždění zhruba 3 500 m2 velké žulové uliční dlažby.

V sobotu ve 4:30 začíná i jiná neplánovaná výluka na lince 32 v úseku Chotkovy sady – Pražský hrad. Důvodem je havarijní kácení stromů v Jelení ulici. Kvůli tomu bude tramvaj 32 jezdit pouze v úseku Sídliště Petřiny – Hradčanská. V úseku Chotkovy sady – Královský letohrádek – Pražský hrad bude provoz linky přerušen v obou směrech. Detaily jsou na stránkách Pražské integrované dopravy.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Pražská integrovaná doprava výluka Chotkova ulice
3 komentáře