Motoráček letos opět vyjíždí do Velké Ameriky, první termíny jsou vyprodané

Motorový vůz řady 810 Kladenské dopravní a strojní. Foto: Kladenská dopravní a strojníMotorový vůz řady 810 Kladenské dopravní a strojní. Foto: Kladenská dopravní a strojní

Během akce se dostanete až na dno lomu.

V letošním roce opět vyráží motoráček společnosti Kladenská dopravní a strojní do lomu Velká Amerika, a to hned několikrát. Součástí prohlídky je i podzemí s pověstným Hagenem. Místa v motoráčku ubývají, květnové termíny z pražského Smíchova jsou vyprodané.

Odjezdy jsou v letošním roce plánované z Kladna, Prahy – Smíchova a z Plzně.

Lom Velká Amerika, jak říkají čeští turisté “Velká louže”, je jedním z často navštěvovaných míst. Vápencový útvar je 800 m dlouhý, 200 m široký a až 100 m hluboký. Spousta návštěvníků může do jeho hlubin nahlédnout z ne zcela bezpečných strmých okrajů. My vám ji ukážeme ve zcela jiném úhlu. Podíváme se společně až na samotné dno.

Prohlédneme si Lomy Mořina, podíváme se do podzemí za proslulým Hagenem a projedeme se po části legendární kladensko-nučické dráhy.

Motoráček je připraven a těší se na Vás! Neváhejte a objednávejte své místenky.

Popis akce:

Podle termínu akce je odjezd z kladenského nádraží, pražského železničního nádraží Smíchov a plzeňského hlavního osobního nádraží. Společně projedeme tratí, která je dnes běžně používaná pouze na přepravu vápence. Ze srdce lomů Mořina se vydáme stezkou na dno lomu Velká Amerika. Přes těžkotonážní, pro běžnou veřejnost zcela zavřená, vrata. Po prohlídce Velké Ameriky se přesuneme k prohlídce podzemích štol a půjdeme za proslulým Hagenem. Mezi prohlídkami proběhne přestávka na občerstvení.

Celková časová náročnost v lomu Mořina cca 3–4 hodiny.

Co s sebou:

Pohodlná obuv – nejlépe turistická.
Svačiny sebou!
Svítilna (čelovka)
V motoráčku bude otevřen mini bar s možností zakoupit nápoje (káva, čaj, nealko – voda, juice, alko – víno, pivo)
Tato akce není vhodná pro rodiny s kočárky a osoby s omezenou pohyblivostí.

Kompletní informace o akci najdete na stránkách Kladenské dopravní a strojní.

Tagy Kladenská dopravní a strojní Kladenská dopravní a strojní (KDS) Velká Amerika
21 komentářů