Most přes D3 u Tábora půjde k zemi, demolice uzavře dálnici

Most přes D3 mezi Táborem a Zálužím. Pramen: Město TáborMost přes D3 mezi Táborem a Zálužím. Pramen: Město Tábor

Bourání má začít v sobotu v 19:00 a skončit v neděli v 9:00. Během těchto 14 hodin bude dálnice D3 zcela uzavřena.

U Tábora bude koncem týdne k vidění demolice nadjezdu přes dálnici D3. Starý most na silnici 137 mezi Táborem a Mladou Vožicí bude nahrazen v příštích měsících novým, řidiči přitom musejí počítat s řadou omezení, včetně úplné uzavírky dálnice.

„Most byl navržen tak, aby jeho výstavba co nejméně omezila provoz na dálnici D3. Přesto k omezením dojde, a to především v době jeho demolice,“ uvedla mluvčí Jihočeského kraje Hana Brožková.

Bourání má začít v sobotu v 19:00 a skončit v neděli v 9:00. Během těchto 14 hodin bude dálnice D3 v místě demolice zcela uzavřena, provoz bude veden po objízdných trasách. Následně až do konce srpna bude docházet k částečnému omezování provozu v jednotlivých jízdních pruzích v závislosti na postupu budování spodní stavby. Provoz bude vždy sveden do jednoho jízdního pruhu v každém směru jízdy.

Od září bude probíhat stavba nosné konstrukce. V té době už by měl být provoz na dálnici bez zásadních omezení; na ta dojde jen při instalaci ocelové konstrukce.

Nový most byl navržen jako dvoupolový, jeho šířka bude 12,6 metru a délka 45,4 metru. Upravovat se bude i navazující část silnice, 175 metrů ve směru na Tábor a 120 metrů ve směru na Záluží. Zhotovitelem stavby je firma M-silnice, náklady činí 59 milionů.

Nejde přitom o jediné aktuální omezení na D3. Dlouhodobě se u Tábora jezdí jedním pásem kvůli nedodělanému kusu dálnice (známý spor o sjezd k motocentru), od 22. května pak probíhá velká oprava dálnice od Nové Hospody ke sjezdu na Chotoviny. Provoz je na devíti kilometrech veden jen jedním pruhem v každém směru.

Tagy D3 demolice mostu Jihočeský kraj Tábor
22 komentářů