Most Kníničská přes brněnský okruh se za týden otevře v plné šířce

Most Kníničská. Pramen: město BrnoMost Kníničská. Pramen: město Brno

Ředitelství silnic a dálnic splní slib a ještě před koncem listopadu zcela otevře provozu most Kníničská na mimoúrovňové křižovatce s

Ředitelství silnic a dálnic splní slib a ještě před koncem listopadu zcela otevře provozu most Kníničská na mimoúrovňové křižovatce s brněnským okruhem (Žabovřeská). Konkrétně se tak stane po několikaměsíčním omezení 19. listopadu. Oznámilo to město Brno v tiskové zprávě.

Most bude zprůjezdněn v obou směrech, tedy ve směru od Pisárek i od Bystrce. Uzavřená ale zatím zůstane spojovací větev ve směru od Bystrce (II/384) na Žabovřeskou (I/42). Most procházel opravami od konce března letošního roku, zpočátku byl uzavřený zcela, jednosměrně od Bystrce přes něj řidiči mohli projet od začátku září.

Práce související s výstavbou velkého městského okruhu na Žabovřeské ulici. Druhá etapa projektu začne v dubnu a zahrnuje přeložení tramvajové tratě do tunelu pod Wilsonvým lesem, což umožní rozšířit Žabovřeskou na směrově rozdělenou čtyřpruhovou komunikaci. Druhá etapa nedávno získala stavební povolení, probíhá výběrové řízení na stavební firmu.

Tagy brno Městský okruh most Kníničská
6 komentářů