Modré zóny se příští rok rozšíří do dalších ulic v městské části Brno-střed

Rezidentní parkování v Brně. Foto: www.parkovanivbrne.czRezidentní parkování v Brně. Foto: www.parkovanivbrne.cz

Ještě letos v dubnu se rozšíří rezidentní parkování do šesti ulic v už regulovaných oblastech v Žabovřeskách a Králově Poli.

Brněnští radní dnes odsouhlasili harmonogram rozšiřování oblastí placeného stání pro příští rok. Od června do konce října 2023 se rezidentní parkování rozšíří do devíti oblastí, které spadají do městské části Brno-střed.

„Jmenovitě jde o Jílovou, Červený kopec, Polní, Lerchovu, Rezkovu, Neumannovu, Žlutý kopec, Dvorského a Pšeník,“ řekl radní pro dopravu Petr Kratochvíl. Všechny nové oblasti budou patřit do návštěvnické zóny C, kde musejí přespolní hradit parkovné v pracovní dny od 17 do 6 hodin. První hodina je zdarma, každá další vyjde na 20 korun. V zóně C nejsou umístěny parkovací automaty, k platbě je tedy nutné využít mobilní aplikaci, SMS nebo online parkovací automat.

Ještě letos v dubnu se rozšíří rezidentní parkování i do šesti ulic v už regulovaných oblastech. Podle magistrátu se ukazuje, že je nutné zavést modré zóny i do ulice Eliášovy, Kameníčkovy, Sirotkovy, Fanderlíkovy, Palackého třídy a Matulkovy.

„Situace v Žabovřeskách a Králově Poli nás přiměla k rozšíření rezidentního parkování na některé ulice, které spadaly do oblastí placeného stání, ale přímo na nich bylo možné parkovat bez omezení. Místní pak měli problém najít volná místa, protože se v těchto ulicích hromadila auta těch, kteří se chtěli vyhnout poplatku za parkování,“ doplnila primátorka Markéta Vaňková. Zmíněné ulice budou spadat rovněž do návštěvnické zóny C.

Rozšiřování modrých zón v Brně v roce 2023

5. 6. 2023
1-22 Červený kopec
1-23 Polní
1-24 Jílová

14. 8. 2023
1-17 Lerchova

9. 10. 2023
1-18 Rezkova
1-19 Neumannova
1-20 Žlutý kopec

30. 10. 2023
1-26 Pšeník
1-27 Dvorského

Tagy brno modré zóny Parkování v Brně
16 komentářů