Modernizace flotily Smartwings pokračuje, dopravce převzal desátý Boeing 737 MAX 8

Boeing 737 MAX 8 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-SWI. Zdroj: SmartwingsBoeing 737 MAX 8 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-SWI. Zdroj: Smartwings

Další tři letouny stejného typu očekává aerolinka ještě v letošním roce.

Krátce po poledni přistál na pražském Letišti Václava Havla další nový letoun Boeing 737 MAX 8 letecké společnosti Smartwings. Na předávacím letu ze závodu amerického výrobce v Seattlu do Prahy absolvoval stroj mezipřistání v Glasgow.

Nejnovější přírůstek s registrací OK-SWI je již desátým letounem typu 737 MAX 8 ve flotile Smartwings. Ještě v letošním roce očekává dopravce přílet další trojice těchto letadel. Uvedl to na sociální síti X.

Cestující by se podle Smartwings měli novým letadlem proletět poprvé již ve čtvrtek 1. února, a to na lince z Prahy na Tenerife. K dispozici budou mít standardní konfiguraci kabiny se 189 sedadly.

První MAX zařadily Smartwings do své flotily na konci roku 2018. Dopravce měl objednáno celkem 39 těchto letounů, kvůli nucenému uzemnění typu po dvou tragických nehodách se však rozhodl objednávku zredukovat a s výrobcem se začal soudit. Po více než čtyřleté pauze začal nové MAXy opět přebírat loni v květnu.

Boeing 737 MAX 8 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-SWI. Zdroj: SmartwingsBoeing 737 MAX 8 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-SWI. Zdroj: SmartwingsBoeing 737 MAX 8 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-SWI. Zdroj: Smartwings
Tagy 737 max boeing Boeing 737 MAX Boeing MAX MAX smartwings SW
86 komentářů