Modernizace autobusů v Ústí nad Labem. Dopravní podnik shání patnáct nových vozidel na naftu

Autobus Iveco Urbanway 18 v barvách ústeckého dopravního podniku. Foto: DPMÚLAutobus Iveco Urbanway 18 v barvách ústeckého dopravního podniku. Foto: DPMÚL

Standardní dvanáctimetrové autobusy mají být dodány v letech 2025-2026.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem (DPMÚL) vypsal novou soutěž na dodávku nových autobusů. V tendru shání výrobce pěti kloubových a deseti standardních autobusů. Odhadovaná cena zakázky je 116 milionů korun bez DPH.

Vyplývá to z informací na profilu zadavatele. O vítězi přitom nerozhodne jen cena, ta bude mít váhu v hodnocení celkem 70 % . Dalších 10 % připadne na délku záruky, 20 % na spotřebu autobusů. Zakázka je rozdělená do dvou částí, zájemci se mohou přihlásit i jen do jedné.

V případě kloubových autobusů chce dopravní podnik dodání všech pěti autobusů do jednoho roku od podpisu smlouvy. U standardních dvanáctimetrových autobusů plánuje dodávky až na rok 2025 a 2026.

Návrh smlouvy v zadávací dokumentaci řeší i sankce za nepravdivé informace o spotřebě autobusu. Pokud hodnota průměrné spotřeby pohonných hmot u dodaného autobusu překročí slibovaný údaj ve smlouvě, zaplatí za každé procento navíc pokutu sto tisíc korun. Půjde o naftové autobusy. Termín odevzdání nabídek je 4. května.

Kapacita kloubového autobusu má být nejméně 120 lidí, z toho čtvrtina sedících. V případě standardního autobusu půjde o nejméně 70 míst. Vozidla mají být plně klimatizovaná, u každé sedačky či dvousedačky má být USB konektor pro dobíjení elektroniky.

DPMÚL v případě autobusů se spalovacím motorem v posledních letech nakupoval hlavně autobusy na stlačený zemní plyn, konkrétně Iveco Urbanway.

Tagy Dopravní podnik města Ústí nad Labem DPMÚL
21 komentářů