Mnichov objednal u Siemensu další vlaky pro metro

Soupravy metra C2 v Mnichově. Foto: SiemensSoupravy metra C2 v Mnichově. Foto: Siemens

Soupravy vyrábí Siemens ve Vídni.

Společnost Stadtwerke München (SWM) objednala u společnosti Siemens Mobility dalších 18 šestivozových souprav metra typu C2. Využití další opce znamenám že v budoucnu bude v síti mnichovského metra provozováno celkem 85 elektrických jednotek typu C2.

Ve středu 27. dubna 2022 převzaly SWM a mnichovský dopravní podnik MVG na technické základně SWM ve Fröttmaningu u Mnichova první z celkem 22 elektrických jednotek metra typu C2 třetí dodací série (2. opce k základní dodávce). Ve Fröttmaningu bude nyní vozidlo připravováno pro provoz, projde rozsáhlými zkouškami a bude schváleno pro provoz s cestujícími.

„Tento typ vozidla je u nás v provozu již od roku 2016, při objednávce dalších vozidel této řady tak sázíme na osvědčenou technologii, abychom mohli postupně pokračovat v obměně stárnoucích vozů A,“ řekl Ingo Wortmann, předseda představenstva společnosti Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG).

Vozidla typu C2 jsou obzvláště šetrná k životnímu prostředí a energeticky úsporná. Při výběru materiálů byla věnována pozornost komponentům šetrným k životnímu prostředí, které jsou až z 97 % recyklovatelné. Stejně jako všechna moderní vozidla metra samozřejmě soupravy při brzdění dodávají energii zpět do sítě. Nová vozidla tak dále zlepšují bilanci emisí CO₂ v Mnichově a činí veřejnou dopravu ještě udržitelnější. Vozidla se vyrábí ve vídeňském závodě Siemens Mobility a budou dodána v letech 2024/2025. Podvozky budou pocházet ze závodu v Grazu.

Soupravy metra C2  v Mnichově. Foto: SiemensSoupravy metra C2  v Mnichově. Foto: SiemensSoupravy metra C2  v Mnichově. Foto: Siemens
Tagy metro Mnichov Mnichov Siemens Mobility
3 komentáře