V Mnichově poprvé vyjely vlaky metra další generace řady C2

Nové vlaky typu C2 pro mnichovské metro. Foto: MVGNové vlaky typu C2 pro mnichovské metro. Foto: MVG

Do roku 2025 bude v Mnichově 85 vlaků nové generace C2.

Mnichovský dopravní podnik MVG zařadil v těchto dnech do provozu prvních pět z celkem 22 vlaků nové generace metra typu C2.13 Dodal je Siemens Mobility.

„I když se na první pohled téměř neliší od předchozí řady dodávek, použití našeho nejnovějšího vlaku je důležitým krokem pro budoucnost mnichovského metra. S využitím dalších vozidel této řady bude metro modernější, atraktivnější a výkonnější,“ řekl Oliver Glaser, vedoucí kolejového provozu MVG.

Rozdíly od vlaků předchozí řady dodávek jsou nepatrné. Mají například jiné informační systémy, proměnou prošel systém klimatizace a ventilace. Podle MVG jde o osvědčenou generaci, která postupně nahrazuje starší soupravy typu A. Vlaky C2 nabízejí místo pro cca 940 cestujících (220 sedících). To je zhruba o desetinu více než u starších vlaků.

Osm vlaků již bylo dodáno (z toho tři se nyní schvalují), všech 22 bude v provozu do roku 2024. I s předchozí zakázkou bude nakonec v Mnichově jezdit celkem 85 vlaků C2.

Vozidla typu C2 jsou obzvláště šetrná k životnímu prostředí a energeticky úsporná. Při výběru materiálů byla věnována pozornost komponentům šetrným k životnímu prostředí, které jsou až z 97 % recyklovatelné. Stejně jako všechna moderní vozidla metra samozřejmě soupravy při brzdění dodávají energii zpět do sítě. Vozidla se vyrábí ve vídeňském závodě Siemens Mobility a budou dodána v letech 2024/2025. Podvozky jsou ze závodu v Grazu.

Tagy metro Mnichov Mnichov MVG Siemens Mobility
1 komentář