Místo stadlerů regionovy. Českým drahám chybí vlaky. I kvůli nehodám na přejezdu

Regionova mezi Hejnicemi a Raspenavou. Foto: Michal ChrástRegionova mezi Hejnicemi a Raspenavou. Foto: Michal Chrást

Na nepozornost řidičů, kteří nerespektovali výstražná světla na přejezdech v Libereckém kraji, doplatili cestující na tratích z Liberce do Frýdlantského

Na nepozornost řidičů, kteří nerespektovali výstražná světla na přejezdech v Libereckém kraji, doplatili cestující na tratích z Liberce do Frýdlantského výběžku.

Kvůli nedostatku motorových vozů 840 od Stadleru musí České dráhy od zítřka na linky L6 Liberec – Černousy, L61 Liberec – Jindřichovice pod Smrkem a L62 Liberec – Bílý Potok pod Smrkem nasadit až do konce června regionovy.

Důvodem je kumulace kolizí na přejezdech, plánovaných i neplánovaných oprav techniky,“ uvedl krajský objednavatel dopravy Korid LK na svých stránkách.

Podle mluvčího Českých drah Radka Joklíka firmě aktuálně chybí čtyři vozidla ze sedmnácti, které v Liberci jsou. Zbytek jezdí na trase z Liberce do Tanvaldu a dál do Železného Brodu nebo Harrachova a dál do Polska. „Dva vozy jsou odstavené po nehodě na železničních přejezdech, běží výběrové řízení na opravu,“ řekl Joklík. Další vůz je na vyvazovací opravě, druhý je na opravě kvůli opotřebenému dvojkolí.

Některá náhradní vozidla navíc nebudou vybavena prodejním automatem a znehodnocovači jízdenek. V těchto případech budou cestující odbaveni bez přirážky ve vlaku.

„Tato uvedená opatření umožní zachovat bez omezení ostatní související přepravní nabídku, tedy přímé vlaky do Bílého Potoka pod Smrkem a Jindřichovic pod Smrkem nebo přestupní vazby na regionální autobusové linky ve Frýdlantském výběžku,“ doplnil Korid v tiskové zprávě.

Nejde o první problém, který České dráhy se stadlery v Libereckém kraji měly. V minulosti docházelo k jejich častým poruchám kvůli špatnému stavu tratě z Liberce do Tanvaldu. Po její rozsáhlé modernizaci poruchy zmizely.

Tagy České dráhy Korid LK Liberecký kraj Stadler RS1 Top
66 komentářů