Místo lehátek sedačky. Nový noční vlak Canopus z Prahy do Curychu provází výpadek vozů

Lehátkový vůz společnosti RDC. Foto: RDCLehátkový vůz společnosti RDC. Foto: RDC

Výpadek se týká vagónu, který mají zajistit SBB. Z Prahy nebude lehátkový vůz do února.

V prosinci zavedený noční vlak z Prahy do Curychu přes Německo se potýká s výpadky vozů. Nejméně měsíc tak bude jezdit bez lehátkových vozů.

Nový vlak s označením Canopus je při odjezdu z Prahy složen ze dvou částí. Jedna jede v úseku Praha – Lipsko – Praha a je sestavena z jednoho vozu 1. třídy, restauračního vozu a tří vozů 2. třídy. Vozy vystavují České dráhy.

Druhá část vlaku jede v celé trase Praha – Curych – Praha a je sestavena standardně ze tří vozů. Dva vozy řadí České dráhy a jsou to lůžkový vůz a vůz s místy k sezení 2. třídy a s místy na přepravu jízdních kol. Jeden vůz řadí SBB. „Jedná se o lehátkový vůz, jehož vlastníkem je německá společnost RDC. V případě nezařazení lehátkového vozu pak vypravuje SBB náhradní vůz, což je aktuálně vůz 1. třídy. Společnost RDC v současnosti provádí opravy na lehátkových vozech a jejich zařazení očekáváme znovu na přelomu ledna a února,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

V Lipsku se vozy z Prahy spojují s vlakem z Berlína do Curychu (NJ408/409). Praha má od nového jízdního řádu dvě noční spojení s Curychem po kolejích, druhá trasa vede přes Rakousko.

Tagy Canopus ČD Night České dráhy noční vlaky SBB
47 komentářů