dkv-spojujeme

Místo červené zelená. DB mění vzhled všech rychlovlaků ICE, věří v nižší DPH

Vysokorychlostní jednotka ICE s novým zeleným polepem. Foto: DBVysokorychlostní jednotka ICE s novým zeleným polepem. Foto: DB

Je to jen kus pásky na celé karoserii, její barva ale změní poměrně výrazně vzhled rychlovlaků ICE, které využívají Deutsche

Je to jen kus pásky na celé karoserii, její barva ale změní poměrně výrazně vzhled rychlovlaků ICE, které využívají Deutsche Bahn.

Německý státní dopravce začíná na obou koncích vysokorychlostních jednotek měnit pruh, který měl stejný barevný odstín jako logo DB a nahrazuje ho postupně zelenou páskou. Firma tak chce ukázat, že doprava vlakem je ekologická a že rychlovlaky ICE jsou již kompletně poháněny elektřinou z obnovitelných zdrojů.

Změna se týká všech 280 jednotek, které mají DB ve flotile. Kromě zeleného pruhu přibude na vlaku i zelený symbol zásuvky, který má ukázat, že 100 % elektřiny pro ICE vlaky je už z obnovitelných zdrojů. „Neexistuje žádný dopravní prostředek, který by byl k životnímu prostředí tak šetrný, jako je vlak,“ řekl šéf DB Richard Lutz. Tisková zpráva neuvádí, zda do tohoto porovnání zahrnul i jízdní kolo.

Přebarvení vlaků přichází v době, kdy v Německu řeší možnost snížení sazby DPH na dálkovou železniční dopravy z 19 na 7 %. DB věří, že ke snížení dojde. Slibuje, že o stejnou míru snížení sazby DPH zlevní i samotné jízdenky, očekává současně další nárůst počtu cestujících.

Tagy Deutsche Bahn ICE Top
81 komentářů